Acasă Vest Caras-Severin Inundaţiile fac ravagii în vestul României

Inundaţiile fac ravagii în vestul României

DISTRIBUIȚI

131334 – 15092014 – În judeţul Mehedinţi, la Orşova, un şofer prins sub pământ după o alunecare de teren a murit. Alte două maşini au fost luate de viitură, iar mai multe străzi sunt acoperite de ape, potrivit Digi24. Situaţia este dificilă şi la Eşelniţa unde 900 de gospodării sunt ape, iar un bărbat a decedat după ce a fost luat de viitură. O femeie este dată dispărută. Meteorologii anunță că până la orele 18.00 este cod galben de ploi torenţiale în cinci judeţe din Banat şi sud-vestul Olteniei. Din acest motiv hidrologii au extins şi au prelungit avertizarea de inundaţii până mâine la prânz. La orele 15.00 a fost convocat la Ministerul de Interne un comandament de urgenţă.

Mai multe râuri din Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi sunt sub cod portocaliu de inundaţii, în timp ce altele din Arad, Timiş, Mehedinţi şi Dolj sunt sub cod galben, până marţi, la orele 14.00, potrivit unei avertizări a Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Două sute de pompieri, poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră au fost mobilizaţi pentru salvarea persoanelor afectate de inundaţiile din sud-vestul ţării, a anunţat, luni, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, într-o videoconferinţă cu prefecţii.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, în prezent se acţionează cu 200 de pompieri, poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră, fiind totodată constituită o rezervă de peste 250 de oameni gata să intervină cu 71 de autospeciale.

Oprea a mai anunţat că la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Arad şi Timiş au fost activate grupele operative, iar în Orşova, la nivelul detaşamentului de pompieri, nivelul de alertă a fost ridicat la maximum, ceea ce presupune că întreg personalul a fost alarmat şi scos în teren, pentru misiunile de salvare.

În acelaşi timp, la Drobeta-Turnu Severin şi Timişoara, pe lângă pompierii aflaţi în serviciu au fost alertate şi restul cadrelor de pe celelalte ture. La nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a fost activat şi funcţionează permanent Centrul Operaţional de Comandă, de unde se monitorizează şi se dispun măsuri în funcţie de evoluţia situaţiei.

„Am cerut conducerii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele limitrofe celor afectate de inundaţii să fie pregătite să susţină misiunile aflate acum în derulare cu forţe şi utilaje suplimentare”, a mai anunţat Gabriel Oprea.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că poliţiştii de frontieră au evacuat 67 de elevi şi 18 profesori din mai multe şcoli din Orşova şi alte 10 persoane, între care trei copii, care se aflau la două pensiuni din acelaşi oraş.

Oprea a mai spus că, până în acest moment, în urma inundaţiilor din Mehedinţi a murit o persoană, iar alte două, despre care se presupune că au fost luate de viitură, sunt căutate. Ministrul de Interne a mai anunţat că, tot în judeţul Mehedinţi, traficul rutier este întrerupt pe DN6, la ieşirea din Orşova către Caransebeş, iar pe mai multe drumuri secundare traficul se desfăşoară cu dificultate. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.