Acasă Externe Petro Porosenko: Vladimir Putin a spus că trupele ruseşti pot ajunge în...

Petro Porosenko: Vladimir Putin a spus că trupele ruseşti pot ajunge în două zile la Bucureşti

DISTRIBUIȚI

131419 – 18092014 – Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi declarat ca armata rusa ar putea ajunge in doua zile in capitale din estul Europei, printre care si Bucuresti. „Daca as vrea, in doua zile trupele rusesti ar putea ajunge nu doar la Kiev, ci si la Riga, Vilnius, Tallinn, Varsovia sau Bucuresti”, i-ar fi spus Vladimir Putin presedintelui ucrainean Petro Porosenko, potrivit Bloomberg, cu referire la un rezumat al unor discutii in care Porosenko il cita pe Putin, purtate intre presedintele Ucrainei si seful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, vineri, in timpul unei vizite al liderului european la Kiev.

Intrebat in legatura cu acest raport, purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov, a spus: „Nu comentez pe seama unor semne de psihoza in masa”.

La inceputul lunii septembrie, Petro Porosenko a declarat ca Rusia poate ocupa nu numai Kievul, ci orice alt oras din lume, inclusiv Bucurestiul, daca lumea nu se uneste in manifestarile de solidaritate cu Ucraina.

„Rusia are 1,2 milioane de militari, are una dintre cele mai moderne armate si arme din lume. Iar in aceasta logica, la fel cum Rusia poate lua Kievul, Rusia poate lua Vilnius, Riga, Tallinn, Bucurestiul sau orice alt oras daca nu vom fi uniti, daca lumea intreaga nu va demonstra

solidaritate cu Ucraina, daca vom permite ca situatia actuala sa fie tratata in acest fel”, a spus atunci Porosenko.

De asemenea, presedintele rus Vladimir Putin amenintase anterior ca „poate ocupa Kievul in doua saptamani”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.