Acasă Externe SUA: Schimb de informaţii româno-canadian privind procedurile de evaluare a marilor proiecte...

SUA: Schimb de informaţii româno-canadian privind procedurile de evaluare a marilor proiecte de minerit

DISTRIBUIȚI

131572 – 25092014 – Prezent la New York, la Summit-ul Națiunilor Unite privind schimbările climatice, ministrul roman al Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său din Canada.

Discuțiile s-au axat pe subiectul procedurilor de evaluare a impactului de mediu a proiectelor din minerit practicate de cele două state, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice. În acest context, cei doi miniștri au convenit, de principiu, să dezvolte un sistem care să permită schimbul de informații între cele două țări. Informațiile se referă atât la procedurile de evaluare a impactului de mediu al mineritului de mare capacitate, cât și la principalele companii și la practicile și procedurile utilizate de acestea în activitatea de minerit.

Ministrul canadian Leona Aglukkaq a admis că, în acest domeniu, ţara sa derulează proceduri complexe de evaluare, exprimându-și deschiderea pentru un schimb bilateral de experiență la nivelul agențiilor de mediu, care să vizeze procedurile și etapele în evaluarea proiectelor din domeniu, se precizează în comunicat.- PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.