Acasă Nord-Vest Bistrita-Nasaud Bistriţa Năsăud: Pelerinaj electoral

Bistriţa Năsăud: Pelerinaj electoral

DISTRIBUIȚI

131904 – 13102014 – Premierul Victor Ponta a adresat, duminica, de la Bistrita, „un mesaj de pace si convietuire”, spunand ca „toti cei care cred in Dumnezeu, respecta tara si legile” sunt „buni romani” si ca „nu va exista niciodata nicio diferentiere si nicio discriminare”.

Premierul Victor Ponta a facut aceste afirmatii dupa ce a participat la slujba de sfintire a Bisericii Greco-Catolice „Buna Vestire” din Bistrita, unde a primit in dar din partea protopopului greco-catolic al Bistritei, preotul Ioan Frisan, un clop cu pene de paun specific Vaii Somesului Mare, iar din partea lui Florentin Crihalmeanu, episcop de Cluj-Gherla, un album cu bisericile greco-catolice din Romania.

„Am participat la sfintirea bisericii greco-catolice de aici, din Bistrita. Am facut acest lucru la invitatia autoritatilor ecleziastice, in primul rand, pentru a da un mesaj foarte clar: Romania este a tuturor romanilor, a celor majoritar ortodocsi – asa cum sunt si eu -, a celor romano-catolici, a celor greco-catolici, a protestantilor si a neoprotestantilor, a tuturor celor care cred in ceva, care cred intr-un Dumnezeu si in fata lui Dumnezeu suntem toti egali. Toti cei care cred in Dumnezeu, respecta tara si legile tarii sunt buni romani si vreau sa fie foarte clar ca nu va exista niciodata nicio diferentiere si nicio discriminare. Am sprijinit din partea Guvernului foarte multe proiecte atat ale Bisericii Ortodoxe – si e normal, fiindca e vorba de o majoritate a populatiei care e de religie crestin ortodoxa -, dar si toate celelalte proiecte, romano-catolice, greco-catolice”, a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a declarat ca anul acesta a participat la evenimentele tuturor cultelor pentru a arata „foarte clar” ca Guvernul Romaniei si el, personal, inteleg „sa traim toti in pace, in liniste si ca suntem toti cu adevarat egali”.

„Vreau sa adresez tuturor cultelor din Romania acelasi mesaj de pace si de convietuire, iar Bistrita si judetul Bistrita-Nasaud, respectiv Ardealul, sunt exemple ca putem trai impreuna secole la rand si putem munci sa avem o viata buna impreuna”, a spus Ponta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.