Acasă Centru Brasov Braşov: Aristotel Căncescu a fost reţinut în urma percheziţiilor de luni

Braşov: Aristotel Căncescu a fost reţinut în urma percheziţiilor de luni

DISTRIBUIȚI

131796 – 07102014 – Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Aristotel Cancescu (PNL) a fost retinut pentru 24 de ore, luni seara, de procurorii DNA, intr-un caz in care exista suspiciuni de coruptie si de favorizare a unor firme la licitatii pentru lucrari autorizate de CJ Brasov.

Procurorii anticoruptie au descins, luni dimineata, la sediul Consiliului Judetean Brasov, la domiciliul presedintelui CJ, Aristotel Cancescu si la mai multe firme care ar fi castigat o serie de contracte din bani publici.

In jurul pranzului, Aristotel Cancescu a fost adus la sediul DNA, pentru a fi audiat. „E vorba de raportul Curtii de conturi de acum doi ani si tocmai acum in campania am fost chemat aici”, a comentat Cancescu, in fata ziaristilor, inainte de a intra in sediul DNA.

Anchetatorii au suspiciuni de coruptie, mai exact doua firme ar fi fost favorizare la licitatii si li s-a acordat ilegal pentru mai multe lucrari autorizate de Consiliul Judetean Brasov.

Presedintele CJ, vicepresedintele, functionari ai CJ si mai multi oameni de afaceri au fost sau urmeaza sa fie audiati in acest caz.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, prejudiciul in acest dosar ar depasi 10 milioane de euro.

Aceleasi surse au precizat ca presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, este acuzat ca ar controla intreaga activitate de atribuire a contractelor de achizitii publice unor firme de casa, de la care primea in schimb bani, sau ca platea lucrari neexecutate ori supraevaluate. De asemenea, sursele sustin ca unul dintre contracte – pentru firma Gotic – a fost majorat cu peste 1000%.

Ulterior aparitiei primelor informatii, DNA a publicat un comunicat in care anunta ca se „efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie”.

„In cursul diminetii de 06 octombrie 2014, ca urmare autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 15 locatii situate in municipiul Brasov si localitati invecinate, din care doua la institutii publice de interes local, trei la sediile unor societati comerciale si zece la locuintele unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei”, se mai arata in acest comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.