Acasă Centru Brasov Bucureşti: Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza au fost arestaţi

Bucureşti: Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza au fost arestaţi

DISTRIBUIȚI

132229 – 24102014 – Andrei Hrebenciuc și Paltin Sturdza au fost arestați preventiv vineri dimineaţa, în dosarul retrocedărilor. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis astfel cererea procurorilor DNA Braşov şi a emis pe numele celor doi mandate de arestare pentru 30 de zile.

Decizia poate fi contestată la completul de cinci judecători al aceleiaşi instanţe.

Viorel Hrebenciuc, a declarat că decizia judecătorilor în cazul fiului său este nedreaptă și că se va face contestație.

”Tot dosarul este o porcărie. Așa-ziși specialiști de la DNA Brașov vorbesc despre un prejudiciu de 450 de milioane într-o parte, de 302 milioane în altă parte. Nu există niciun fel de prejudiciu. Cei care au lucrat, au lucrat pentru o hotărâre judecătorească definitivă, irevocabilă și executorie. Sunt foarte mulți oameni în această țară care au intrat în pușcărie pentru că nu au aplicat asemenea hotărâri. Aceasta este o hotărâre care a fost dată acum doi ani de zile,

contestată cu circa patru contestații care se judecă și în momentul de față pe la diverse judecătorii și tribunale din România, astfel încât nu înțeleg cum, pe parcursul judecății acestor dosare, se iau asemenea măsuri aberante. Nu se pune problema să fie aici retrocedări ilegale pentru că nu există nicio retrocedare. Este dosarul neretrocedărilor”, a declarat Viorel Hrebenciuc.

Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza, reţinuţi joi de procurorii DNA Braşov, în dosarul retrocedărilor, au ajuns la ICCJ în aceeaşi zi după ora 20.00, iar şedinţa de judecare a propunerii de arestare a început la ora 22.00. Ambii inculpaţi au dat declaraţii în faţa instanţei, iar apărătorii lor au cerut judecarea lor în libertate, în timp ce procurorii au cerut arestul preventiv.

Andrei Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Sturdza este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.