Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Continuă războiul cu Dreapta

Bucureşti: Continuă războiul cu Dreapta

DISTRIBUIȚI

131905 – 13102014 – Prim-ministrul Victor Ponta sustine ca, daca ACL va ajunge la guvernare impreuna cu presedintele Traian Basescu, va recurge la noi masuri de austeritate. Presedintele PSD face referire, intr-un mesaj postat duminica, pe contul sau de Facebook, la afirmatiile referitoare la austeritate ale castigatorului Nobelului pentru Economie, Joseph Stiglitz.

„Laureatul Premiului Nobel pentru Economie, Joseph Stiglitz, a avertizat recent ca austeritatea este un remediu gresit pentru repararea economiei zonei euro. Totodata, FMI incurajeaza tarile cu excedent, precum Germania, sa creasca nivelul investitiilor publice. Din pacate, unii actori politici nu vor sa recunoasca faptul ca austeritatea este unul dintre principalele motive pentru care UE nu are o crestere economica pe masura asteptarilor. Iar Traian Basescu si liderii ACL sunt dispusi sa aplice noi taieri de venituri si cresteri de taxe daca au ocazia sa ajunga din nou la guvernare, ceea ce ar fi un dezastru pentru Romania”, a scrie Victor Ponta pe Facebook.

Riscul ca zona euro sa intre in recesiune este foarte ridicat, iar Statele Unite se lupta in continuare cu o recuperare mediocra a economiei, sustine Joseph Stiglitz, care a castigat premiul Nobel pentru Economie in 2001.

Pe de alta parte, laureatul cu Nobel considera ca austeritatea nu este o solutie pentru recuperarea economica a zonei euro. „Liderii de pe Batranul Continent au supraestimat in mod constant directia economiei regiunii. Din pacate, unii dintre ei, in special cei din Germania, nu vor sa recunoasca ca austeritatea este unul dintre motivele pentru care Europa o duce atat de prost”, a explicat Stiglitz. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.