Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Judecătorul Stan Mustaţă, în arest la domiciliu

Bucureşti: Judecătorul Stan Mustaţă, în arest la domiciliu

DISTRIBUIȚI

132359 – 29102014  – Judecatorul suspendat Stan Mustata, judecat pentru coruptie, a fost eliberat din arest in noaptea de marti spre miercuri printr-o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Judecatorii au schimbat arestul preventiv in cazul lui Mustata cu masura arestului la domiciliu, potrivit Antena 3.

La ultimul termen din dosar, Mustata a explicat judecatorilor ca discutiile in care vorbea despre mita, care au fost monitorizate de DNA, erau sub influenta bauturilor alcoolice.

„Eu sunt bautor de vin. Mai multe pahare. Alcoolul dezleaga limbile, incalzeste inimile. Cand mergeam sa consumam vin, la grupul sanitar se mai infiripau discutii. Seriozitatea disparea la intalnirile cu Boraciu. Intram intr-o lume fantastica. Cu doua saptamani inainte de Paste, dupa ce am baut niste pahare de vin, Boraciu mi-a zis sa solutionez dosarul ICA, altfel sunt arestat si lasat fara pensie. Ceea ce s-a si intamplat. Daca nu as fi baut, as fi constientizat pericolul. Am crezut ca era o farsa de-ale lui Boraciu. Daca nu ar fi fost efectul vinului, nu as fi fost astazi aici”, a povestit el.

Judecatorul Stan Mustata, de la Curtea de Apel Bucuresti, este judecat pentru luare de mita si trafic de influenta, impreuna cu grefiera Mariana Curea, de la aceeasi instanta, ambii fiind in stare de arest preventiv din 30 aprilie.

El este acuzat ca, prin mai multi intermediari, ar fi cerut bani de la unii inculpati si condamnati, in schimbul unor sentinte favorabile.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, in 8 mai, sa il suspende din magistratura pe judecatorul Stan Mustata.

Stan Mustata a fost arestat chiar in ziua in care urma sa judece dosarul ICA, in care era inculpatDan Voiculescu, ulterior condamnat de alt complet de la Curtea de Apel Bucuresti. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.