Acasă Stiință Bucureşti: Laserul de la Măgurele, cap de listă a priorităților noii Strategii...

Bucureşti: Laserul de la Măgurele, cap de listă a priorităților noii Strategii Naţionale de Cercetare

DISTRIBUIȚI

 132212 – 23102014 – Noua Strategie Naţională de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2014-2020 (SN CDI 2020) elaborată de Ministerul Educaţiei Naţionale a fost aprobată de guvern. Documentul include priorităţile de specializare inteligentă, bazate pe strategiile regionale de inovare ale Comisiei Europene.

Strategia Naţională de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2014-2020 a fost elaborată în cadrul unui proiect de anvergură derulat în anul 2013, în coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale – Activitatea de Cercetare, condus de un consorţiu alcătuit din 14 organizaţii cu profil de cercetare-dezvoltare şi cu contribuţii din partea a peste 150 de organizaţii din categorii reprezentative la nivel naţional, atât pentru mediul academic – universităţi şi institute de cercetare, cât şi pentru mediul economic. Priorităţile strategice au fost determinate prin consultarea directă şi online a peste 4.000 de cercetători şi specialişti, asupra evoluţiei şi impactului domeniilor ştiinţei şi tehnologiei, pe plan naţional şi internaţional.

Infrastructurile majore în care România s-a angajat să investească în perioada următoare sunt Laserul de ultra-înaltă putere ELI – NP (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics) şi Centrul internaţional pentru cercetări avansate „Fluvii, Delte, Mări «Danubius»“ – Delta Dunării.

Strategia susţine, de asemenea, şi finanţarea clusterelor existente sau în formare, în special în domeniile de specializare inteligentă şi ale tehnologiilor emergente , cu impact major pentru creşterea durabilă a competitivităţii economiei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.