Acasă Politic Bucureşti: Numirea lui Marius Vorniceanu în conducerea ASF, contestată la CCR

Bucureşti: Numirea lui Marius Vorniceanu în conducerea ASF, contestată la CCR

DISTRIBUIȚI

131925 – 13102014 – Deputaţii grupurilor parlamentare ale PDL şi PNL au sesizat Curtea Constituţională a României (CCR) cu privire la neconstituţionalitatea hotărârii Parlamentului prin care Marius Vorniceanu a fost numit vicepreşedinte, membru executiv al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în sectorul asigurărilor-reasigurărilor.

“Prin această hotărâre, domnul Marius Vorniceanu a fost numit membru executiv al ASF fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.93/2012 prin care se cerea expres ca acesta să aibă pregătire profesională şi experienţă profesională corespunzătoare în domenii în care ASF are competenţe şi să aibă o experienţă profesională în domeniul financiar al instituţiilor de credit şi/sau al instituţiilor financiare nebancare de minim 9 ani de la data absolvirii studiilor. Chiar dacă domnul Marius Vorniceanu a îndeplinit de-a lungul timpului mai multe funcţii de control ale statului, experienţa domniei sale nu corespunde niciunui sector în care ASF îşi desfăşoară activitatea şi anume: piaţă de capital, pensii administrate privat şi nici în sectorul asigurărilor-reasigurărilor, domeniu în care domnul Marius Vorniceanu a fost învestit”, se motivează într-un comunicat comun al celor două grupuri parlamentare.

“PDL şi PNL condamnă modul în care PSD numeşte în funcţii cheie ale statului român oameni nepotriviţi, fără experienţa profesională specifică acestor funcţii, a căror singură calitate este aceea că au sprijinul lui Victor Ponta sau al PSD”, se ma arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.