Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ponta și Iohannis rămân finaliștii prezidențialelor

București: Ponta și Iohannis rămân finaliștii prezidențialelor

DISTRIBUIȚI

132131 – 21102014  – 57,2% din votanţi cred că Victor Ponta va câştiga alegerile prezidenţiale, arată sondajul realizat de INSCOP Research în perioada 2-8 octombrie 2014, la comanda ziarului „Adevărul“. Studiul a fost efectaut pe un eşantion de 1.095 de persoane, reprezentativ pentru populaţia de 18 şi de peste 18 ani a României.

La fel ca şi în topul intenţiei de vot, clasamentul percepţiei câştigătorului arată că Victor Ponta este urmat de Klaus Iohannis (33,5% din votanţii care indică un nume cred că Iohannis va câştiga alegerile prezidenţiale).

Cei doi sunt urmaţi, la mare distanţă, de Călin Popescu Tăriceanu, despre care 4,1% din votanţii care indică un nume spun că va triumfa la alegerile prezidenţiale, şi Elena Udrea (2,6%). Restul candidaţilor cumulează scoruri foarte mici în acest clasament (Monica Macovei – 0,7%, Teodor Meleşcanu – 0,7%, Dan Diaconescu – 0,7%, Corneliu Vadim Tudor – 0,3%, Gheorghe Funar – 0,2%) sau pur şi simplu nu au fost menţionaţi deloc drept potenţiali câştigători ai alegerilor (Kelemen Hunor, Zsolt Szilagyi, Wiliam Brânză, Constantin Rotaru, Mircea Mirel Amariţei).

Votanţii lui Victor Ponta sunt cei fideli prin faptul că peste 90% din ei cred că liderul PSD va câştiga alegerile prezidenţiale. Restul nu ştiu sau nu răspund la întrebare. Niciunul nu îl indică pe Klaus Iohannis drept câştigător al alegerilor. Aproape trei pătrimi dintre votanţii lui Klaus Iohannis cred că edilul Sibiului va câştiga alegerile, restul fie indicându-l pe Victor Ponta drept învingător, fie alegând opţiunea de răspuns „Nu ştiu/Nu Răspund“.

Clasamentul reproduce în linii mari topul intenţiei de vot, majoritatea votanţilor indicând acelaşi personaj pe care îl votează. Totuşi, sunt remarcate mici diferenţe date, probabil, de percepţia populaţiei cu privire la profilul personal al unora dintre candidaţi pe care votanţii în consideră, în virtutea carierei, a activităţilor anterioare, mai potriviţi pentru funcţia de preşedinte. De asemenea, alte diferenţe au cauze obiective tehnice legate de recalcularea procentelor după eliminarea non-răspunsurilor.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.