Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Procurorii au ridicat documente EADS de la Cătălin Harnagea

Bucureşti: Procurorii au ridicat documente EADS de la Cătălin Harnagea

DISTRIBUIȚI

 132036 – 16102014 – În cadrul percheziţiilor efectuate joi în dosarul Microsoft, procurorii DNA au ridicat de la Catalin Harnagea, fost şef al SIE, documente referitoare la contractul de consultanta dintre EADS si ICAR Bussines Research, contract derulat intre 2005-2007.

„Era un contract de consultanta facut direct intre firma noastra si EADS, nu cu institutia statului, care s-a derulat pe doi ani. In 2005, ministrul de Interne de atunci, Vasile Blaga a renegociat contractul de circa 700 de milioane de euro, semnat pe vremea premierului Adrian Nastase, si l-a redus la 525 de milioane de euro. Pe noi ne-a ales EADS, nu Blaga” a sustinut Catalin Harnagea, citat de România Liberă.

Harnagea a oferit, la postul B1 Tv, noi detalii despre perchezitiile care l-au vizat de dimineata.

„Am incasat un procent de la EADS. Era un contract de consultanta, nu tehnica, ci o punere intr-o situatie conforma cu realitatile din Romania, nu am avut vreun contract sau vreo activitate de a aduce sau de a recomanda firme care sa vanda produse sau sa achizitioneze produse de la EADS, deci rolul nostru nu a fost asa de important. Am inteles ca ceilalti au legatura cu Microsoftul si cu vanzarea de licenta. Dorin Marian a fost o perioada asociat in aceasta firma cu mine, deci noi am fost actionati de DNA doar pe aceasta firma. Au fost rapoartele pe care le faceam si analizele pentru EADS si care trebuia sa le predam, pe acelea le-au luat, au luat tot ce am oferit EADS-ului ca si consultanta. Dupa 2004, EADS-ul m-a cautat pentru aceasta consultanta. Firma nu a avut o relatie contractuala cu nimeni din cei cu dosarul din Microsoft. Sunt două cauze puse in acelasi dosar, una care priveste EADS-ul si una care priveste Microsoftul, nu stiu prin ce sunt legate. (…) Probabil ca se aduna date despre tot, au fost luate toate firmele care au semnat pe aceste doua subiecte si se vor verifica una cate una. Era normal sa verifice pentru ca era o firma care aparea public in niste documente”, a spus, ulterior, fostul sef SIE, la B1 Tv.

Acesta a subliniat ca nu au venit procurorii la locuinta sa, ci doi comisari de politie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.