Acasă Politic Bucureşti: Victor Ponta anticipeaza decizia judecatorilor

Bucureşti: Victor Ponta anticipeaza decizia judecatorilor

DISTRIBUIȚI

132306 – 27102014 – Klaus Iohannis urmeaza sa fie declarat incompatibil pe 17 noiembrie, a declarat premierul Victor Ponta luni, acesta urmand sa aiba aceeasi soarta „cu a altor primari care au pierdut procesele”. Victor Ponta a criticat conduita deputatilor liberali si democrat liberali prezenti la sedinta de plen a Camerei Deputatilor, in care s-a luat act de demisia lui Viorel Hrebenciuc, dar si de incetare a mandatului deputatului PDL Stefan Stoica, declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate.

„Chiar cand stam noi aicea domnii de la ACL se lupta sa il salveze pe deputatul Stoica, care e declarat incompatibil, se lupta sa ii salveze mandatul. Daca dansii vor sa isi salveze colegul, asa cum se intampla si la senat cu domnul Akos Mora, trag si ei cat pot sa isi tina incompatibilii in Parlament”, a sustinut Victor Ponta, potrivit Ziare.com.

„Ei fac acest lucru nu din dragoste, ci din teama ca pe 17 noiembrie cu siguranta si domnul Iohannis va fi declarat incompatibil si incearca sa blocheze in Parlament pierderea mandatului celui incompatibil”, a spus Victor Ponta, nemultumit ca deputatii ACL ar fi urmat sa nu mai asigure cvorumul pentru pierderea mandatului colegului lor.

„Rezultatul e cel stiut de toata lumea, domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, pentru ca asa a fost practica unitara a Inaltei Curti”, a spus premierul Victor Ponta.

„Daca ma intrebati pe mine cred ca au judecat cu intelepciune, dupa 17 noiembrie nu va mai fi niciun fel de presiune, va fi un primar ca toti ceilalti primari care au pierdut procesele”, a incheiat premierul, referindu-se la fixarea termenului de 17 noiembrie de catre magistratii Inaltei Curti pentru judecarea cererii ANI privind procesul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis.

Camera Deputatilor a luat act luni si de vacantarea mandatului de deputat al lui Stefan Bucur Stoica, deputatul de care a vorbit Victor Ponta, in sala fiind prezenti 243 de deputati, in conditiile in care era nevoie de un cvorum de 203. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.