Acasă Sud-Est Constanta Două nave americane vin la Constanţa pentru antrenamente cu militarii români

Două nave americane vin la Constanţa pentru antrenamente cu militarii români

DISTRIBUIȚI

132067 – 17102014 – Militarii Fortelor Navale Romane se vor antrena alaturi de echipajele navelor militare americane Mount Whitney si Cole, in cadrul exercitiului Black Sea Resolve, care se va desfasura joi, 23 octombrie, in apele teritoriale.

Desfasurat sub egida parteneriatului romano-american, Black Sea Resolve reprezinta o continuare a actiunilor intreprinse in spiritul dezvoltarii bunei cooperari si cresterii nivelului de incredere si securitate in Marea Neagra, potrivit unui comunicat al Fortelor Navale Romane.

Romania participa la exercitiu cu fregata Regele Ferdinand, nava purtatoare de rachete Pescarusul, doua elicoptere IAR 330 Puma Naval si o echipa de militari ai Grupului Naval de Forte pentru Operatii Speciale, care va participa la actiunile destinate exersarii procedurilor de interdictie maritima.

De asemenea, Fortele Aeriene Romane vor participa la exercitiu cu trei aeronave MiG-21 LanceR. Activitatile ce se vor desfasura pe mare au ca scop instruirea comuna a militarilor americani si romani prin desfasurarea unor exercitii ce presupun interdictia maritima, cautarea si descoperirea de submarine, precum si proceduri de identificare si urmarire a tintelor aeriene.

Cele doua nave americane vor acosta in portul Constanta, in perioada 20-23 octombrie, cand sunt planificate o vizita oficiala la Comandamentul Flotei si activitati socio-culturale si sportive ale membrilor echipajelor la Muzeul Marinei Romane si pe baza sportiva a Academiei Navale “Mircea cel Batran”.

Pe timpul stationarii in port, programul militarilor americani mai include ateliere de lucru si concerte sustinute la Colegiul National de Arte „Regina Maria” de Fanfara Fortelor Navale Americane, acompaniata de Fanfara Fortelor Navale Romane. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.