Acasă Centru Harghita Harghita: Primarii care au migrat au avut o singură ţintă – PSD

Harghita: Primarii care au migrat au avut o singură ţintă – PSD

DISTRIBUIȚI

132082 – 17102014 – Trei primari si 21 de consilieri locali s-au inscris in PSD Harghita in cele 45 de zile stabilite prin OUG 55/2014, in care alesii locali si-au putut alege partidul din care fac parte fara sa isi piarda mandatele. Presedintele executiv al PSD Harghita, Dan Petrut, a declarat ca partidul a castigat in judet trei primari, unul de la PDL si doi de la PNL, si 21 de consilieri locali, potrivit Mediafax.

Potrivit lui Dan Petrut, primarii care au migrat catre PSD sunt liberalii Radu Taran din comuna Galautas si Ion Rizea de la Subcetate si democrat-liberalul Nicusor Druga din comuna Corbu, numarul total al primarilor social-democrati din judet ajungand astfel la sase, fata de trei inaintea ordonantei 55/2014.

Petrut a spus ca la PSD au trecut si 21 de consilieri locali, intre care zece de la PDL, opt de la PNL, cate unul de la UDMR si PNG si un independent.

„Au venit la noi cinci consilieri PDL si un consilier UDMR din comuna Tulghes, cinci consilieri PDL din comuna Corbu, cinci consilieri PNL din Galautas, un consilier independent si unul PNL din Subcetate, precum si un consilier PNG si doi consilieri PNL din Voslabeni. Astfel, PSD a devenit majoritar in consiliile locale Tulghes, Corbu si Galautas, iar numarul consilierilor locali social-democrati a ajuns, in momentul de fata, la 51, fata de 30 inaintea normativului”, a precizat presedintele executiv al PSD Harghita.        Dan Petrut a afirmat, totodata, ca pierderile cele mai mari le-au suferit filiala PNL Harghita, care a pierdut doi primari din trei si opt consilieri locali din 26, si organizatia judeteana a PDL, care a ramas fara singurul primar ales si fara zece consilieri locali din 27.

In judetul Harghita, PSD este singurul partid catre care s-au reorientat alesii locali.

Niciunul dintre membrii Consiliului Judetean Harghita si ai Consiliului Local Miercurea Ciuc nu si-a schimbat apartenenta politica in urma OUG 55/2014, care a permis alesilor locali sa migreze la alte partide, fara sa isi piarda mandatele. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.