Acasă Sud Ialomita Ialomiţa: A murit psihiatrul Florin Tudose

Ialomiţa: A murit psihiatrul Florin Tudose

DISTRIBUIȚI

131911 – 13102014 – Cunoscutul psihiatru Florin Tudose, seful Clinicii de psihiatrie a Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti si profesor universitar, a murit, duminica, la varsta de 62 de ani, in urma unui infarct. Florin Tudose a murit duminica dupa-amiaza in zona unei piete agroalimentare din localitatea Cosereni, judetul Ialomita, dupa ce a cazut la pamant in momentul in care a incercat sa urce in masina, la scurt timp dupa ce facuse cateva cumparaturi.

Tudose isi lansase de curand volumul „Psihopolitica” si era invitat permanent Realitatea TV la emisiunea Canapeaua electorala, unde analiza profilul candidatilor la presedintie.

Potrivit unor surse din Politia judetului Ialomita, Florin Tudose a oprit, duminica dupa-amiaza, la piata agroalimentara din localitatea Cosereni, unde a facut cateva cumparaturi. In momentul in care a revenit la autoturismul cu care circula, psihiatrul s-a prabusit la pamant. Imediat a fost chemata o ambulanta, insa medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva, desi au efectuat manevre de resuscitare timp de cateva zeci de minute. In cele din urma, a fost declarat decesul, ca urmare a unui stop cardio-respirator provocat, cel mai probabil, de un infarct.

Trupul neinsufletit al psihiatrului Florin Tudose a fost transportat la morga spitalului din Urziceni.

Florin Tudose se afla in evidentele medicilor de mai multi ani cu afectiuni medicale, el suferind de hipertensiune arteriala.

Desi nu exista suspiciuni privind eventuala comitere a unor infractiuni, Inspectoratul de Politie Judetean Ialomita a deschis in acest caz dosar penal pentru moarte suspecta, potrivit prevederilor legale in astfel de situatii.

Potrivit reprezentantilor Serviciului Judetean de Ambulanta Slobozia, SAJ a fost solicitat la ora 13:20 sa intervina in cazul unei persoane cazute la pamant in localitatea Cosereni, o ambulanta ajungand la locul respectiv in aproximativ trei minute, barbatul fiind in stop cardio-respirator. Dupa cateva zeci de minute de manevre de resuscitare, a fost declarat decesul.

Florin Tudose s-a nascut in 1952 la Bucuresti. A absolvit Facultatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti si a devenit medic psihiatru. Din 1999 Florin Tudose este profesor universitar si preda psihia￯trie psiho￯patologie si psihologie clinica. Florin Tudose a publicat singur sau in colaborare peste 30 de carti de specialitate si aproape 200 de arti￯cole dedicate psihiatriei. Printre acestea volumele: Vademecum in psihiatrie (1985), Orizonturile psihologiei medicale (2003), Sindroame ratacitoare (2005), Psihiatrie in practica medicala (2007), Tratat de psihopatologie si psihiatrie pentru psihologi (2011), Psihiatria medicului de familie (2013).

Pasionat de jurnalistica inca din anii studentiei, Florin Tudose avea sute de arti￯cole publi￯cate si zeci de emisiuni de televiziune la care a participat. Din 1996 incepe sa publice volumele Psihopolitica si Psihopolitica Recidiva (2004), o analiza socio-psihologica adesea cu caracter satiric la adresa reprezentantilor clasei politice. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.