Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Argeş: Primarul Pendiuc, reţinut pentru că a luat şpagă un million de...

Argeş: Primarul Pendiuc, reţinut pentru că a luat şpagă un million de euro

DISTRIBUIȚI

 132613 – 07112014 – Primarul din Pitesti, Tudor Pendiuc (PSD), a fost retinut pentru 24 de ore, joi seara, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Edilul este cercetat pentru coruptie, intr-un dosar privind contracte de transport public, in care ar fi luat mita un milion de euro, arata Realitatea TV.

„O minciuna mai mare ca asta nu exista in Romania. Am intrat in turul 2”, le-a spus Pendiuc jurnalistilor, cand a iesit incatusat din sediul DNA.

Tudor Pendiuc, fiica sa, realizatoarea TVR Ema Pendiuc, si oamenii de afaceri argeseni Constantin Scarlat, patronul firmei CNCD, si Valentin Visoiu, care controleaza grupul de firme Conarg, au fost retinuti joi seara de procurorii anticoruptie, intr-un dosar ce vizeaza transportul public din Pitesti din ultimii sapte ani. Prejudiciul in acest dosar ar fi de aproximativ un milion de euro.

Edilul social-democrat a fost audiat joi la DNA, dupa ce procurorii au facut perchezitii la Primaria Pitesti, la sediile unor firme si la domiciliile unor persoane implicate in acest dosar.

Emanuela Elena Pendiuc, fiica primarului, ar fi, de asemenea, implicata in dosarul in care tatal sau este cercetat pentru coruptie, in care mita ar consta inclusiv intr-un apartament de lux, in care tanara ar locui in prezent.

Ea a fost dusa joi la sediul DNA, de unde a iesit cu catuse la maini. Ema Pendiuc urmeaza sa fie prezentata in fata instantei cu propunere de arestare preventiva.

Tudor Pendiuc ar fi primit, cu titlu de mita, o importanta suma, dar si apartamente in Bucuresti, respectiv in complexul rezidential ‘Quadra Place’, situat pe str. Fabricii nr.47. Fiica primarului Pendiuc ar fi, in acest moment, detinatoarea unui apartament in acest complex rezidential.

Dosarul, in care procurorii au calculat un prejudiciu de un milion de euro, vizeaza asocierea intre compania SC Publitrans 2000 SA, detinuta de Consiliul Local Pitesti, si doua firme, prin care s-a facut achizitionarea a 80 de autobuze.

Potrivit procurorilor, Primaria Pitesti si primarul Tudor Pendiuc ar fi sustinut si realizat o asociere intre SC Publitrans 2000 SA si firmele SC CNCD SA si SC Girexim Universal SA pentru modernizarea transportului public.

SC Publitrans SA se obliga sa puna la dispozitie baza materiala, respectiv cladiri si terenuri, dar si personal calificat, iar cele doua firme ar fi urmat sa puna la dispozitie 80 de autobuze pentru transport public detinute in proprietate, fapt prevazut si in caietul de sarcini. Firmele insa nu detineau autobuzele, care au fost achizitionate ulterior.

Pentru a aproba incheierea si derularea contractului primarul Tudor Pendiuc ar fi primit de la administratorul celor doua firme bani si bunuri, inclusiv o locuinta intr-un cartier rezidential din Capitala, arata surse judiciare. In plus, cele doua firme au primit de-a lungul timpului inca 50 de milioane de lei subventii pentru transportul public. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.