Acasă Politic Argeş: Sechestru pe averea primarului Pendiuc

Argeş: Sechestru pe averea primarului Pendiuc

DISTRIBUIȚI

132801 – 14112014 –  Procurorii DNA au decis, vineri, sa puna sechestru pe averea primarului municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, si a fiicei sale, Emanuela, in vederea recuperarii prejudiciului de 24 de milioane de lei din dosarul in care a fost arestat preventiv in urma cu o saptamana.

Sechestrul vizeaza si bunurile celorlalti inculpati din dosar, mai multi oameni de afaceri, informeaza B1 Tv.

Procurorii anticoruptie ar fi putut pune sub sechestru si 40 dintre cele 80 de autobuze folosite in transportul local din Pitesti dupa ce au fost achizitionate ilegal, dar au decis ca ele vor fi dat in custodia unei firme care apartine de Consiliul Judetean Arges, pentru a putea fi folosite in continuare.

Sechestrul a fost instituit pentru ca, in cazul in care o instanta ii va condamna definitiv pe inculpatii din acest dosar, prejudiciul sa poata fi recuperat, prin confiscarea bunurilor puse sub sechestru, pana atunci acestea neputand fi instraintate.

Tudor Pendiuc a fost arestat preventiv in urma cu o saptamana, pentru luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, iar fiica sa a fost pusa sub control judiciar, dupa ce a fost retinuta pentru 24 de ore pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani.

Potrivit DNA, S.C. Publitrans 2000 S.A., societatea care asigura transportul public local in municipiul Pitesti, avand ca actionar unic Consiliul local Pitesti, ar fi trebuit sa inlocuiasca parcul auto cu 80 de autobuze noi, achizitionate de Consiliul local prin alocare de fonduri.

„Prevalandu-se de aceasta nevoie sociala, primarul Pendiuc Tudor ar fi facut demersuri astfel incat, cu incalcarea prevederilor legale, sa fie incheiat, executat si prelungit un contract de asociere in participatiune intre S.C. Publitrans 2000 S.A. si societatile private CNCD S.A. si S.C. Girexim Universal S.A, prin care bugetul local ar fi fost prejudiciat cu peste 5 milioane de euro, in folosul ultimelor doua societati”, precizeaza comunicatul DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.