Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Atanasiu vrea preşedinte la PNL

Bucureşti: Atanasiu vrea preşedinte la PNL

DISTRIBUIȚI

 133177 – 28112014 – Vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, ca va candida pentru functia de presedinte al partidului, care va ramane vacanta dupa ce Klaus Iohannis va fi investit in functia de presedinte al Romaniei, alegerea urmand sa fie facuta de Biroul Permanent National (BPN) pana in 21 decembrie.

Teodor Atanasiu a declarat ca, odata cu plecarea la Cotroceni a lui Klaus Iohannis, postul de copresedinte al noului PNL si de presedinte al fostului PNL va fi ocupat interimar de unul dintre vicepresedintii liberali, care va fi ales de BPN al fostului PNL, potrivit Hotnews.ro.

Potrivit lui Atanasiu, cei 86-87 de membri ai BPN al fostului PNL il vor vota pe unul dintre cei 32 de vicepresedinti ca sa ii succeada lui Klaus Iohannis in functia de copresedinte al noului PNL pana in 2017, cand va avea loc congresul in care va fi ales un singur presedinte.

„Eu sunt unul dintre candidatii la acest post pentru care multi dintre colegii mei mi-au declarat sustinerea. Eu sper sa nu fie o adevarata batalie pentru acest post, fiindca, pana la urma, este un post interimar, care va fi pana la Congresul din 2017. Cred ca ne vom strange toti liderii partidului, cu toti presedintii de judete, si vom sta la o discutie amicala discutand ce avem de facut politic in perioada urmatoare si care ar fi cel care ne-ar reprezenta cel mai bine. Sper sa alegem dintre doi-trei si nu dintre 32”, a spus Atanasiu.

El a adaugat ca aceasta alegere ar urma sa fie facuta in mod normal inainte de 21 decembrie, intrucat in 21 decembrie Klaus Iohannis va depune juramantul de investire in functia de presedinte al Romaniei.

Intrebat daca este tentat de functia de copresedinte al noului PNL, Teodor Atanasiu a raspuns ca deja si-a anuntat candidatura, la fel cum a facut si Ludovic Orban.

„Din moment ce mi-am depus candidatura si sunt sustinut, inseamna ca ma tenteaza. Pana acum s-au anuntat doua persoane, Ludovic Orban si cu mine, dar pana in data in care vom decide, pot fi si alte persoane care sa se anunte. Nu este o depunere, este o declaratie verbala in fata colegilor, ca pana la urma fiind o alegere interna a unui partid trebuie sa discuti cu colegii. Daca simti ca ai sustinere merita, daca nu simti ca ai sustinere e o pierdere de vreme si ii incurci si pe ei sa-ti depui o candidatura asa, numai de flori de mar”, a spus Atanasiu.

El a explicat ca nu este o perioada limita pentru anuntarea candidaturii, iar acest lucru poate fi facut pana in ziua in care este sedinta de alegeri.

Teodor Atanasiu a precizat totodata ca doreste sa se retraga din functia de presedinte al PNL Alba si isi va anunta colegii despre aceasta intentie.

„Ii anunt astazi pe colegii mei din Alba, cu care am o intalnire, ca le multumesc foarte mult pentru modul in care am colaborat cu ei timp de 21 de ani. Nu o sa pot sa raman in continuare pe aceasta functie si vor trebui sa gaseasca un succesor. Acum sunt prim-vicepresedinte, sunt presedinte pe Bucuresti, nu pot sa fiu si presedinte pe Alba. A fost o perioada de campanie, de aceea nu am facut alte miscari in perioada aceasta”, a afirmat Atanasiu.

Intrebat daca la alegerile din noul PNL poate candida acum si fostul lider liberal Crin Antonescu, Teodor Atanasiu a spus ca acesta nu poate candida la functia interimara deoarece nu este vicepresedinte.

„Antonescu nu poate candida acum pentru ca nu este vicepresedinte. Daca la viitorul congres doreste, e liber sa candideze, dar pe procedura interna, acum, la succesiune, nefiind vicepresedinte nu poate candida la aceasta functie”, a explicat Atanasiu.

Teodor Atanasiu este senator, reprezentand cel mai mare colegiu din judetul Alba, care cuprinde zonele Alba Iulia, Cugir-Zlatna si Muntii Apuseni.

Atanasiu a fost anterior deputat, iar in perioada 2004-2008 membru in Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu, fiind ministru al Apararii Nationale si ulterior presedinte al AVAS.

Atanasiu a fost un an, in perioada 2004-2005, presedinte al Consiliului Judetean Alba.

Teodor Atanasiu conduce PNL Alba de aproximativ 21 de ani, fiind presedinte al filialei din anul 1993. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.