Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Bellu şi Bitang rămân la Naţională

Bucureşti: Bellu şi Bitang rămân la Naţională

DISTRIBUIȚI

132495 – 03112014 –  Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică (FRG), Adrian Stoica, a declarat că Octavian Bellu şi Mariana Bitang antrenează în continuare lotul de gimnastică și că nu s-au îndepărtat de federație nici în scurta perioadă în care au renunțat la antrenorat.

Oficialul FRG a precizat că antrenorii nu au semnat alte contracte cu federaţia. „Ei sunt demult în poziţia de antrenori ai lotului naţional. A fost doar o etapă scurtă în care dânşii şi-au clarificat nişte lucruri şi sunt la lotul naţional de mult. După mondiale erau deja în treabă. Acum lucrează efectiv cu sportivele. Am discutat cu dânşii, nu există contracte separate, sunt într-o colaborare, nu neapărat cu contractul pe masă. E o problemă foarte veche între noi, pentru că federaţia are resurse limitate. Dar asta nu e o chestiune care să-i împiedice să pregătească lotul naţional. Nu au avut alte doleanţe, oamenii şi-au clarificat lucrurile pe care le aveau ei cu ei şi sunt înapoi la treabă. Nu e niciun fel de problemă”, a declarat Adrian Stoica, potrivit România Liberă.

Ministrul secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Carmen Tocală, a declarat că Octavian Bellu şi Maiana Bitang nu au pierdut niciodată contactul cu lotul naţional, chiar dacă renunţaseră la antrenorat. „Noi suntem în permanent contact cu dânşii, pentru că toată metodologia şi coordonarea lotului a rămas în atenţia lor. Dânşii s-au ocupat de pregătirea antrenorilor, chiar dacă dânşii nu au stat efectiv în sală să anteneze sportivele. Dar dânşii au coordonat lotul de gimnastică pe toată această perioadă. Au coordonat antrenorii şi înainte de mondiale. Nu au pierdut contactul cu lotul pentru că sunt coordonatori lotului. Acum dânşii merg în sală la Izvorani”, a declarat Carmen Tocală.

Mariana Bitang declarase, la jumătatea lunii septembrie, că ea şi Octavian Bellu nu mai sunt antrenori coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastică, astfel că nu vor însoţi delegaţia României la Campionatele Mondiale de la Nanning (China). „După Campionatele Europene, după luna iunie, calitatea noastră de antrenori coordonatori a încetat. Este o decizie definitivă. Încercăm să mai ajutăm cum putem, am făcut cât am putut.”

La Campionatele Mondiale de la Nanning gimnastele tricolore au fost însoţite de staful tehnic format din Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu şi Cristian Moldovan.

După alegerile din 29 mai pentru funcţia de preşedinte al COSR, câştigate de Alin Petrache şi la care a candidat şi Octavian Bellu, antrenorul lotului de gimnastică afirma că se gândeşte dacă va continua să antreneze echipa României, precizând că dacă este prea bătrân pentru a ocupa funcţia de preşedinte al COSR atunci este prea bătrân şi pentru a mai munci în sală.

La 30 mai, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu, şi antrenoarea Mariana Bitang şi-au depus demisiile din Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, prin e-mail. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.