Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul Finanţelor: Bugetul pentru 2015 va fi însuşit de viitorul premier...

Bucureşti: Ministrul Finanţelor: Bugetul pentru 2015 va fi însuşit de viitorul premier şi promulgat de noul preşedinte

DISTRIBUIȚI

 132542 – 05112014 – Bugetul statului pe anul 2015 nu va fi prezentat presedintelui Traian Basescu, ci va fi insusit de noul premier si promulgat de noul presedinte, potrivit ministrului Finantelor Publice, Ioana Petrescu.

Ministrul Finantelor a declarat marti, la Realitatea TV, ca amanarea prezentarii bugetului s-a mai intamplat si in alti ani cand au avut loc alegeri si nu ar fi normal ca actualul premier, care candideaza pentru presedintia Romaniei, sa isi insuseasca un buget care va trebui administrat de un alt premier.

Referindu-se la intalnirea din luna iulie a acestui an de la Palatul Cotroceni pe marginea masurii de reducere a CAS, cand presedintele a cerut premierului Victor Ponta si ministrului Finantelor Publice sa ii fie prezentat bugetul pe 2015 pana in luna noiembrie, Ioana Petrescu a explicat ca, la acel moment, Victor Ponta nu isi anuntase candidatura la Presedintie.

„Daca domnia sa nu ar fi candidat pentru Presedintie, normal, ca orice prim-ministru, ar fi prezentat acest buget in noiembrie”, a spus Petrescu, care a adaugat, ca, in conditiile in care Victor Ponta candideaza si s-ar putea sa fie un alt premier, s-a luat decizia sa nu isi insuseasca un buget care va trebui administrat de alt premier.

„Si in alte cazuri in care au fost alegeri si putea sa rezulte alt premier s-a amanat bugetul, pentru ca acel buget sa fie insusit de noul Guvern. Nu este un lucru nou, mi se pare extrem de normal ca un nou premier sa isi insuseasca acest buget, pentru ca el va fi cel care il va administra (…) Nu mi se pare normal ca un premier care pleaca sa faca liniile de buget si sa creioneze politica economica pe fiecare minister si un nou premier sa preia acel buget facut de altcineva”, a afirmat ministrul Finantelor.

Ministrul Finantelor a mai spus ca in acest moment nu exista un draft de buget pentru 2015 si se fac doar estimari despre cat se poate colecta anul viitor, care sunt cheltuielile, fara a se face alocari pe diferite bugete. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.