Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Recorduri de prezență

Bucureşti: Recorduri de prezență

DISTRIBUIȚI

132481 – 03112014 –  In 115 localitati prezenta la vot duminica, la turul I al alegerilor prezidentiale, a depasit pragul de 100%, in conditiile in care media pe intreaga tara a fost de 53,10%. Pe primul loc s-a clasat sectia de votare 105 din Paltinis (Sibiu), unde prezenta la vot a fost de 600%. Mai exact, pe lista de alegatori au fost inscrise 27 de persoane, dar 155 de persoane au votat pe lista suplimentara. O explicatie ar fi aceea ca Paltinisul este statiune, iar votantii in plus ar fi turisti, informeaza Pro TV.

Explicatia aceasta nu sta in picioare in cazul altor localitati, cum ar fi satul Ugrutiu, comuna Dragu (Salaj), unde prezenta la vot a fost de 300%, sau sectia 180, din comuna Gogosu (Mehedinti), unde prezenta a fost de 271%.

La aceste alegeri, s-a putut vota oriunde, cu conditia ca alegatorul sa declare pe propria raspundere, in scris, ca voteaza intr-un singur loc. Cei care nu au votat in localitatea de domiciliu au fost inscrisi pe liste suplimentare. De asemenea, numarul mare de voturi poate fi explicat in unele cazuri prin faptul ca s-au utilizat urne mobile la care au votat numeroase persoane, cum ar fi la spitale sau penitenciare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.