Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Victor Ponta în Parlament: Legea privind organizarea alegerilor trebuie schimbată, este...

Bucureşti: Victor Ponta în Parlament: Legea privind organizarea alegerilor trebuie schimbată, este depășită de realitățile demografice!

DISTRIBUIȚI

133020 – 25112014  – Premierul Victor Ponta a declarat, marti dimineata, intr-un discurs in fata Parlamentului pe tema votului din afara granitelor, ca legea privind organizarea alegerilor trebuie schimbata, deoarece „este depasita de realitatile demografice„. Ponta a propus, la dezbaterea din Parlament, introducerea votului prin corespondenta sau a votului electronic, precum si sa se dea „unei autoritati aflate in subordinea Parlamentului, asa cum este Autoritatea Electorala Permanenta, sarcina organizarii votului„. Premierul a aratat ca „MAE nu are atributia de a organiza alegerile. Au raspuns politic doi ministri. (Corlatean si Melescanu – n.red.).”

Este foarte clar ca Legea 370 trebuie modificata si dvs., reprezentantii Parlamentului Romaniei, sunteti cei indrituiti prin Constitutie sa faceti acest lucru„, a spus premierul.

Victor Ponta a afirmat ca „exista doar 500 de mii de cetateni romani care au declarat ca au domiciliul in strainatate„, adaugand ca doar 10% din romanii din diaspora au votat si ca autoritatile nu puteau sti unde exista cele mai mari aglomerari de cetateni romani, pentru a organiza mai multe sectii, anuntă Hotnews.ro

Am platit pretul politic pentru ceea ce s-a intamplat„, a mai spus primul ministru.

Victor Ponta a aratat ca solutia este „fie votul prin corespondenta, fie votul electronic”. El a adaugat ca cea de-a doua solutie este „de a da unei autoritati aflate in subordinea Parlamentului, asa cum este Autoritatea Electorala Permanenta, sarcina organizarii votului. MAE nu are atributia de a organiza alegerile. Au raspuns politic doi ministri.”

In plenul Camerei Deputatilor a avut loc, marti dimineata, o dezbatere pe tema votului din afara granitelor, solicitata de PNL, la care a fost invitat sa participe si premierul Victor Ponta.

Dezbaterea politica ceruta de PNL va avea loc marti, la ora 10:00. Cred ca premierul a confirmat ca va fi prezent, oricum e obligat sa vina, conform Regulamentului Camerei, si, mai mult ca sigur, domnul prim-ministru va fi prezent„, a declarat secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, dupa sedinta Biroului Permanent de luni.

Premierul și ministrul de Externe au fost invitati, saptamana trecuta, in plenul Camerei Deputatilor, la o dezbatere asupra votului din afara granițelor.

Potrivit solicitarii inaintate de grupul deputatilor PNL Biroului Permanent al Camerei, tema dezbaterii o reprezinta „organizarea deplorabila, de catre Guvernul Romaniei, in sectiile de vot din strainatate a celor doua tururi de scrutin pentru alegerea presedintelui Romaniei”.

Consideram absolut necesara si urgenta o astfel de dezbatere in contextul in care dreptul constitutional la vot al zecilor de mii de romani din strainatate a fost in mod flagrant incalcat prin faptul ca nu au putut vota, iar imaginea Romaniei in plan international a avut enorm de suferit. Modul defectuos in care Guvernul Ponta a organizat procesul electoral in strainatate a condus chiar si la aparitia unor situatii in care cetatenii romani care s-au prezentat la vot si nu au putut vota au fost umiliti si bruscati ajungandu-se inclusiv la confruntari cu fortele de ordine locale„, se arata in cererea liberalilor.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.