Acasă Sud-Vest Olt Olt: Dosarul Bercea Mondial: Fost subprefect de Olt, reţinut

Olt: Dosarul Bercea Mondial: Fost subprefect de Olt, reţinut

DISTRIBUIȚI

 133140 – 27112014 – Marian Chitea, fost subprefect de Olt in timpul guvernarii PDL, a fost retinut sub acuzatia de evaziune fiscala si spalare de bani, in dosarul in care este implicat Sandu Anghel, zis si Bercea Mondial. Surse din randul anchetatorilor au precizat, joi, ca pe numele lui Marian Chitea a fost emis un mandat de retinere, dupa ce a acesta a fost audiat de procurorii DIICOT, potrivit Mediafax.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, si sotia sa, Fanica, au fost retinuti miercuri seara, dupa ce au fost audiati de procurorii DIICOT, intr-un dosar de evaziune si spalare de bani, au declarat surse din randul anchetatorilor. In cazul celor doi este vorba de aplicarea unei proceduri, avand in vedere ca ei sunt deja incarcerati in alte dosare.

In perioada 2007-2011, cand Bercea Mondial era in libertate, cei trei ar fi folosit facturi fictive pentru a supraevalua terenuri in municipiul Craiova, dar si in alte localitati.

Prejudiciul calculat de procurori in acest dosar ar fi de aproape un milion de euro.

Marian Chitea s-a inrudit cu Bercea Mondial dupa ce i-a botezat unul dintre nepoti. Chitea a demisionat din PDL si din functia de director al Hidroserv Olt in anul 2011, la scurt timp dupa ce Bercea a fost retinut pentru tentativa de omor.

Bercea Mondial este incarcerat la Penitenciarul Colibasi, unde ispaseste o pedeapsa de opt ani si noua luni de inchisoare pentru ca si-a injunghiat un nepot intr-un bar, in 2011. El a fost condamnat definitiv in 20 mai 2014. In acelasi dosar, Fanica Anghel a fost condamnata la un an de inchisoare cu executare, pentru marturie mincinoasa si instigare la aceasta infractiune. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.