Acasă Economie Timiş: Percheziţii la suspecţi de fraude informatice şi delapidare

Timiş: Percheziţii la suspecţi de fraude informatice şi delapidare

DISTRIBUIȚI

132717 – 12112014 –  DIICOT-Timișoara și BCCO-Timișoara efectuează miercuri simultan opt percheziţii la locuinţele a cinci suspecţi, membri ai unei grupări specializată în delapidare și fraude informatice şi la sediile a trei societăţi comerciale implicate. Au fost emise șase mandate de aducere pe numele suspecților care urmează a fi conduși la sediul DIICOT-Timișoara, în vederea audierii lor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada august 2012-octombrie 2013, șase persoane au constituit un grup infracțional organizat în scopul delapidării unei societăți comerciale producătoare de piese de schimb pentru submarine, prin introducerea unor facturi fictive în contabilitatea societății și determinarea plății acestor facturi emise pentru mărfuri nelivrate, servicii neprestate, respectiv dublu facturate.

Societatea a fost prejudiciată astfel cu suma de 976.948.64 de lei (aproximativ 250.000 de euro).

În cauză sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic.

Cazul a fost instrumentat cu suportul tehnic și de specialitate al Serviciului Operațiuni Speciale Timișoara și al Serviciului de Informații și Protecție Internă Timișoara.

La percheziții participă și lucrători ai Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.