Acasă Social Vaslui: Carne suspectă de pseudopestă aviară în Vaslui

Vaslui: Carne suspectă de pseudopestă aviară în Vaslui

DISTRIBUIȚI

 132759 – 13112014 –  O anchetă este în desfăşurare la un abator din judeţul Vaslui, unde peste 13 tone de carne de pui au fost puse sub sechestru, fiind suspiciuni de pseudopestă aviară. Puii provin de la o fermă din judeţul Ialomiţa, care nu avea voie să îi comercializeze deoarece exista suspiciunea că sunt bolnavi. Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor, potrivit Digi24.

Iniţial, conducerea societăţii a explicat că puii posibil infestaţi cu virusul care dă pseudopesta aviară au fost sacrificaţi. Însă nu i-au convins pe inspectorii sanitar-veterinari, care au descoperit că păsările au fost trimise, de fapt, la abatorul din judeţul Vaslui.

Abatorul a fost amendat cu 6.000 de lei pentru că a primit puii, fără că avizele sanitare care însoţeau carnea să fie verificate cu atenţie.

Acum se aşteaptă rezultatele de laborator, care vor stabili dacă puii erau sau nu infectaţi cu virusul care provoacă pseudopesta aviară. Dacă se confirmă, lotul de carne va fi incinerat.

Pseudopesta aviară, cunoscută în anumite zone ca ciuma găinilor, este o boală foarte contagioasă, însă în cazul omului, contaminarea nu constituie un pericol, spun specialiştii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.