Acasă Vest Arad Arad: Camionagiu turc prins la frontieră cu 36 de migranţi ascunşi

Arad: Camionagiu turc prins la frontieră cu 36 de migranţi ascunşi

DISTRIBUIȚI

133543 –  15122014 –  Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Nădlac au descoperit 36 de migranţi, ascunşi în remorca unui automarfar încărcat cu sticlărie, care intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen. În data de 14 decembrie 2014, în jurul orei 0.05, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un turc, în vârstă de 47 ani, şofer al unui automarfar înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 25 de paleţi cu produse de sticlărie din Turcia pentru o firmă din Olanda.

Cu ocazia controlului exterior al automarfarului, poliţiştii de frontieră au constatat că sigiliul aplicat pe compartimentul marfă prezenta urme vizibile de deteriorare, fapt pentru care au trecut la un control amănunţit al remorcii. În compartimentul marfă au fost descoperite ascunse, peste paleţii încărcaţi cu marfă, cetăţeni sirieni, cu vârstele cuprinse între 8 şi 51 de ani, care intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.

Poliţistii de frontieră au întocmit cetăţenilor sirieni lucrare penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cetăţeanului turc, lucrare penală pentru trafic de migranţi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.