Acasă Sud Arges Argeş: Alți cămătari în plasa poliției

Argeş: Alți cămătari în plasa poliției

DISTRIBUIȚI

133394 –  09122014 – Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR şi procurorii DIICOT din Piteşti au efectuat marţi 61 de percheziţii la sedii ale unor societăţi şi la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializată în şantaj, cămătărie, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Percheziţiile au avut loc în cadrul unui dosar în care a fost începută urmărirea penală împotriva a 11 persoane, pentru cămătărie, şantaj, spălare de bani, evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional.

Potrivit unui comuinicat al IGPR, cei 11 ar fi derulat activităţi economice fictive, pentru acoperirea activităţilor de cămătărie, prin intermediul unor societăţi comerciale unde ei sunt asociaţi ori administratori.

Aceştia sunt bănuiţi că, în mod coordonat, ar fi împrumutat sume de bani importante cu o dobândă cuprinsă între 3% şi 10% mai multe persoane, unele dintre acestea conducători de  societăţi comerciale cunoscute la nivel local.

Dacă membrii grupului infracţional nu obţineau sumele de bani rezultate din împrumutul propriu-zis şi dobânda stabilită, ei recurgeau la crearea unei stări de temere victimelor prin ameninţarea cu acte de violenţă împotriva lor sau a persoanelor apropiate.

Persoanele împrumutate de membrii grupului infracţional organizat erau, de regulă, administratori ai unor societăţi comerciale care deţin în patrimoniu bunuri imobile sau mobile care reprezintă o garanţie pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate şi a dobânzilor.

De asemenea, persoanele erau împrumutate cu sume de bani din ce în ce mai mari pe care nu le mai puteau restitui. Banii erau împrumutaţi pe o durată mare de timp cu o dobândă între 4% şi 10% pe lună, plătită lunar, iar în cazul în care sumele de bani erau împrumutate pentru perioade mai scurte, cuantumul dobânzii era mai mare.

Totodată, erau împrumutate persoane care, fără a avea o situaţie financiară foarte bună,  împrumutau sume mai mici de bani, pentru restituirea cărora urmând să răspundă şi persoanele prin intermediul cărora acestea au ajuns să cunoască pe unul din membrii grupului infracţional.

Până în prezent, există indicii potrivit cărora membrii grupului organizat ar fi acordat împrumuturi de peste un milion de euro.

Sunt puse în executare 23 de mandate de aducere la audieri, precizează IGPR. – PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

  1. La fel se întâmplă si în Rosiori de Vede cu acesti țigani împuțiți si nespălați dar au acoperire si protecție politică polițienească din partea organelor statului abilitate probabil că i împrumută si pe dânsii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.