Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Adrian Năstase: Ar trebui “un congres mai rapid” al PSD

Bucureşti: Adrian Năstase: Ar trebui “un congres mai rapid” al PSD

DISTRIBUIȚI

133283 –  04122014  – Fostul premier social-democrat Adrian Năstase consideră că un congres mai rapid ar trebui şi ar putea ”să fixeze” lucrurile în PSD. „Dacă iniţial consideram, ca un spectator în politică, că un congres ar fi necesar primăvara viitoare, cred şi eu că un congres mai rapid ar trebui şi ar putea să fixeze lucrurile înainte ca ele să intre într-o dezbatere mult mai intensă”, a spus Năstase, la finalul celei de-a X-a ediţii a Premiilor de Excelenţă ale Fundaţiei „Acad. Marin Voiculescu”.

El a susţinut că este greşit ca în PSD „rufele să se spele în afară”. „Un partid care pierde alegerile are întotdeauna probleme şi sunt totdeauna tensiuni în interiorul său. Problema este cum traversezi perioada de după înfrângerea din alegeri. Şi aici am impresia că a existat foarte multă tensiune în interiorul PSD-ului, care a izbucnit acum. Eu cred că este greşit ca rufele să se spele în afară”, a mai spus Năstase, adăugând că nu este în situaţia de a da sfaturi şi nici nu i-au fost cerute.

Fostul premier a arătat că „există un anumit risc de separare”, opinând că „este nevoie de înţelepciune” şi, totodată, „în loc să se caute vinovaţi, ar trebui să se caute soluţii”. „Unii doreau, probabil, să existe o vânătoare de vrăjitoare în interiorul partidului, ceea ce ar fi fost o greşeală la acest moment. Comentariile care s-au făcut după şedinţa Comitetului Executiv au fost nefericite şi nu cred că ar fi trebuit să aibă loc. (…) Trebuie analizate cele două planuri, eventual împreună, planul guvernării pe de o parte şi rămânerea la guvernare, remaniere eventuală şi, în cealaltă parte, viaţa de partid, care ar trebui să înceapă să funcţioneze”. Şi cred că, într-adevăr, Consiliul Naţional, departamentele partidului, dimensiunea ideologică ar trebui să revină cumva în atenţia liderilor partidului”, a opinat Năstase, referindu-se astfel şi la excluderile făcute din partid.

Întrebat despre atacurile la adresa lui Ion Iliescu, Năstase a spus că nu din cauza preşedintelui de onoare al social-democraţilor au fost pierdute alegerile, iar comentariile ”nu au făcut decât să-l victimizeze”. „Eu nu cred că s-au pierdut alegerile din cauza lui Ion Iliescu. Nu vreau să prezint o analiză eu. Cred că analiza asta trebuie făcută în interiorul partidului. Aceste comentarii nu au făcut decât să-l victimizeze pe Ion Iliescu. Cred că a fost foarte nefericită această răbufnire, ca şi cea care a urmat, pentru că, bănuiesc, că (…) l-a pus pe Vicor Ponta într-o situaţie extrem de delicată faţă de majoritatea liderilor de partid”, a argumentat fostul premier. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.