Acasă Politic Bucureşti: Alina Gorghiu: “PNL respectă decizia CCR”

Bucureşti: Alina Gorghiu: “PNL respectă decizia CCR”

DISTRIBUIȚI

 – 133763 –  30122014 – „PNL respectă decizia CCR privitoare la legea bugetului. Aşteptăm să vedem cum va respecta PSD schema bugetară propusă. Multe din cifre şi estimări sunt nerealiste şi transpare lipsa de viziune a PSD în ceea ce priveşte axele de dezvoltare ale României. Partidele trebuie să înveţe să respecte termenele impuse de lege, pentru că un act normativ e făcut să fie respectat”, scrie preşedintele PNL, Alina Gorghiu, într-o postare pe pagina sa de Faceebook.

„În aceste momente deosebit de dificile pentru românii aflaţi în zone cu cod roşu de ninsoare sau alte dificultăţi, fac apel la moderaţie politică şi la concentrarea tuturor eforturilor pentru ca niciun român să nu fie pus în pericol”, încheie preşedintele PNL.

Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au decis că Legea bugetului pe 2015 este constituţională și au respins, luni, sesizarea depusă de liberali, considerând, potrivit președintelui CCR, Augustin Zegrean, că „criticile aduse acestei legi nu reprezintă încălcări ale legii fundamentale”.

Legea bugetului pentru 2015 a fost contestată de PNL la CCR, considerând că bugetul pentru anul viitor se bazează pe resurse care nu există.

Din 1993, bugetul a fost verificat de CCR de nouă ori. Ultima dată, în 2013. Cele mai multe critici au vizat forma legii sau modalitatea în care a trecut prin Parlament. Curtea a respins toate plângerile. Respingerea sesizării înseamnă că legea poate fi promulgată. Preşedintele are cel mult 10 zile la dispoziţie să facă acest lucru, de la primirea deciziei Curţii.  –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.