Acasă Economie Bucureşti: Andreea Paul: Majorările promise nu sunt viciate dacă bugetul este declarat...

Bucureşti: Andreea Paul: Majorările promise nu sunt viciate dacă bugetul este declarat neconstituţional

DISTRIBUIȚI
andreea_paul2

andreea_paul2 – 133755 –  29122014 – Majorarea salariului minim sau a pensiilor ţine exclusiv de voinţa Guvernului şi de cunoaşterea legii, în cazul în care bugetul pe 2015 e declarat neconstituţional, a declarat prim-vicepreşedintele PNL, Andreea Paul, la RFI Romania.

Andreea Paul a precizat că „legea finanţelor publice specifică clar la articolul 37 modul în care se alocă banii pentru anul viitor, în cazul în care bugetul nu intră în vigoare la 1 ianuarie. Acel articol spune aşa: se cheltuie în fiecare lună a 12-a parte din cheltuielile efectuate în anul anterior, adică în 2014; pentru cheltuieli justificate, se pot face cereri la Ministerul Finanţelor, pentru a accepta majorarea cheltuielilor bugetare şi aici e vorba explicit de creşterea salariului minim sau de majorarea pensiilor sau a celorlalte măsuri de asistenţă socială, care sunt prevăzute în acte normative deja adoptate, deja publicate în Monitorul Oficial aşadar în vigoare”.

Prim-vicepreşedintele PNL susţine că „dacă legea bugetului de stat este declarată neconstituţională, nu este în nici un fel viciată aplicarea acestor măsuri de creştere a salariului minim, de majorare a pensiilor, de acordare a creşterilor promise. Din contră, ţine exclusiv de voinţa Guvernului şi desigur de cunoaşterea legii”. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.