Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: ANI: Alţi aleşi locali în conflict de interese

Bucureşti: ANI: Alţi aleşi locali în conflict de interese

DISTRIBUIȚI

133355 –  08122014  – Agentia Nationala de Integritate (ANI) anunta ca a constatat existenta conflictului de interese de natura administrativa in cazul primarului orasului Baia Sprie, judetul Maramures. Potrivit ANI, primarul Dorin Vasile Pasca este in conflict de interese din cauza ca si-a angajat fratele in cadrul primariei.

De asemenea, ANI a mai constatat existenta conflictului de interese si in cazul unui fost consilier local din Brasov si a unui fost consilier local din comuna Solont, judetul Bacau.

In cazul primarului din Baia Sprie, judetul Maramures, inspectorii de integritate sustin ca „In calitate de primar a semnat atat documentele prin care fratele sau a fost angajat in cadrul Primariei orasului Baia Sprie (contractul individual de munca si actul aditional la contractul de munca), cat si dispozitia de incetare a contractului individual de munca al acestuia”.

Vasile Kraisa, fost consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Brasov, „in perioada exercitarii mandatului de consilier local (20 iunie 2008 – 30 mai 2014), a participat la deliberarea si adoptarea hotararilor Consiliului Local al Municipiului Brasov privind aprobarea incheierii unor contracte de asociere (in vederea realizarii programului de dezvoltare comunitara), incheiate intre  Primaria Municipiului Brasov si societatea comerciala in cadrul careia acesta a detinut functia de administrator. Valoarea totala a contractelor incheiate a fost de  270.000 lei”, potrivit ANI.

In cazul fostului consilier local in cadrul Consiliului Local Solont (mandatul 2008 – 2012), Viorel Ilas, „in perioada detinerii calitatii de consilier local, desi avea un interes personal in problema supusa dezbaterilor, a participat la sedinta C.L. Solont din data de 27 aprilie 2010, exprimandu-si votul in mod favorabil, atat pentru aprobarea  proiectului de hotarare, cat si pentru adoptarea Hotararii C.L. 16/27.04.2010 privind concesionarea suprafetei totale de 350 ha, pasune, situata in extravilanul comunei Solont, in vederea folosintei si executarii serviciilor de intretinere a acesteia de catre crescatorii de animale. In baza H.C.L. adoptate, s-a incheiat un contract de concesiune intre C.L. Solont si Asociatia Crescatorilor de Taurine Solont, in cadrul careia Ilas Viorel detine calitatea de membru fondator si vicepresedinte”, sustin inspectorii ANI. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.