Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Bogdan Aurescu a cerut SUA să renunţe la vizele impuse românilor

Bucureşti: Bogdan Aurescu a cerut SUA să renunţe la vizele impuse românilor

DISTRIBUIȚI

 133553 –  15122014  – Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a primit, duminică, o delegaţie a Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, condusă de Mike Rogers, preşedintele Sub-comitetului pentru Forţe Strategice, aflată în vizită în România în cadrul unui turneu într-o serie de state Aliate şi partenere din regiune.

În cadrul discuțiilor, ministrul român a cerut oficialilor americani ca România să fie inclusă în programul Visa Waiver, prin care românii ar putea călători fără vize în Statele Unite, potrivit unui comunicat al MAE.

„Ministrul român al Afacerilor Externe a solicitat reprezentanţilor Congresului american sprijinul pentru includerea României în programul Visa Waiver, având în vedere atât calitatea de Aliat şi cea de membru UE, cât şi progresele înregistrate de ţara noastră în îndeplinirea criteriilor tehnice ale Programului. Totodată, a semnalat importanţa accelerării procedurii de desemnare a unui nou ambasador american la Bucureşti”, precizează ministerul. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.