Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ce vrea PNL …

Bucureşti: Ce vrea PNL …

DISTRIBUIȚI

133616 –  17122014 –  PNL asteapta ca alesii locali care si-au parasit partidele si au migrat in baza OUG 45/2014 sa isi piarda mandatele, dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis, miercuri, ca legea de aprobare a ordonantei este neconstitutionala, afirma deputatul Alina Gorghiu, purtatorul de cuvant al partidului.

Aceasta a declarat, potrivit Ziare.com, ca PNL a inaintat actiuni in instanta inca din luna septembrie si s-a aratat increzatoare ca ele vor avea succes.

„Sunt in instanta, asteptam termene la Curtea de Apel Alba si Curtea de Apel Bucuresti. Am dat in judecata Guvernul Romaniei prin prefecti si am solicitat sa se constate incetarea mandatelor alesilor locali care au migrat. Din punct de vedere al efectelor, Parlamentul nu va avea altceva de facut decat sa constate ca migratia politica trebuie, in mod constitutional, spus negru pe alb de CCR, interzisa si sa sanctioneze pe oricine face acest pas. Cei care au facut pasul prin suspendarea timp de 45 de zile a statului de drept isi vor pierde mandatele, actiunile noastre in instante cred ca vor fi admise, mai ales in contextul deciziei CCR”, a declarat deputatul PNL.

Pe plan politic, Alina Gorghiu le transmite un mesaj celor care au initiat aceasta controversata ordonanta de urgenta, pentru care i s-a cerut in repetate randuri Avocatului Poporului sa intervina si sa sesizeze Curtea Constitutionala, fara succes insa.

„Pentru PSD va fi un moment al adevarului, pentru ca va trebui sa arate cat de mult a inteles din votul romanilor dat in 16 noiembrie si cat de mult a inteles din aceasta decizie a CCR. Nu poti sa incalci Constitutia doar de dragul de a castiga niste alegeri, indiferent ca sunt prezidentiale, parlamentare sau locale, prin nerespectarea vointei electoratului, exprimata la urne”, a declarat deputatul liberal.

Curtea Constitutionala a admis, miercuri, cu majoritate de voturi, sesizarea PNL cu privire la Legea privind aprobarea OUG 55/2014 si a decis ca aceasta este neconstitutionala, cerand Parlamentului sa ia „masurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.55/2014 pentru a le pune de acord cu decizia Curtii Constitutionale”.

Urmeaza ca Parlamentul sa se pronunte dupa ce CCR isi va motiva public decizia.

La inceputul lunii septembrie, PNL a intentat doua actiuni, una la Curtea de Apel Bucuresti si alta la Curtea de Apel Alba Iulia in care a cerut incetarea mandatului primarilor care au optat pentru inscrierea intr-un alt partid in baza OUG 55/2014. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.