Acasă Externe Agenda Europeana Bucureşti: Daciana Sarbu solicita Comisiei Europene sa ia atitudine fata de atacurile...

Bucureşti: Daciana Sarbu solicita Comisiei Europene sa ia atitudine fata de atacurile eurodeputatei Marine Le Pen la adresa romanilor

DISTRIBUIȚI

133330 – 05122014 – Intr-o interpelare adresata Comisiei Europene, eurodeputatul Daciana Sarbu solicita instituției masuri concrete si o atitudine ferma de condamnare a atacurilor europarlamentarilor extremiști la adresa romanilor si a României.

Daciana Sarbu invoca exemplul Marine Le Pen, care “nu irosește niciun prilej pentru a defăima Romania si cetățenii romani, in special când este vorba de imigranții romani din Franța”.

In cadrul aceleiași interpelări, Comisiei ii sunt solicitate masuri pentru a descuraja mesajele extremiste care afectează proiectul european si vin chiar din interiorul instituțiilor europene.

Daciana Sarbu amintește îngrijorările provocate de discursurile cu caracter anti-european ale unor europarlamentari, construite pentru a servi intereselor acestora in contexte electorale naționale, dar care au un efect profund distructiv la nivelul UE: “Mulți cetățeni europeni, inclusiv din Romania, sunt îngrijorați cu privire la curentul extremist anti-european care este susținut cu putere de voci din interiorul Parlamentului European”.

Aceasta citează mai multe mesaje publice susținute de Marine Le Pen, in care presedinta Frontului National cataloghează Uniunea Europeana drept “profund daunatoare”, “un monstru antidemocratic” pe care vrea sa il “distrugă”: „Vreau sa fac orice pentru a stopa integrarea europeana”, afirma Le Pen intr-un interviu, iar o declarație de presa a partidului sau arata ca „deschiderea totala a pieței muncii pentru cetățenii romani si bulgari este o aberație”.

Daciana Sarbu cere CE sa se pronunțe si in privința “statutului inferior” al cetățenilor romani si bulgari, sugerat explicit de mesajele europarlamentarilor extremisti precum Marine Le Pen, dar si Nigel Farage.

Eurodeputata a criticat in mod repetat vocile care au atacat Romania si cetatenii romani, fie ca a fost vorba de politicieni italieni, francezi, olandezi sau britanici. In decembrie 2013, in contextul atacurilor lui Nigel Farage, aceasta a lansat, printr-un articol publicat de The Parliament Magazine, un apel prin care a cerut presei si politicienilor din Marea Britanie sa înceteze atacurile xenofobe, sa-i respecte pe romani si sa respecte legile europene. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.