Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: DNA cere Parchetului General dosarul votului din diaspora

Bucureşti: DNA cere Parchetului General dosarul votului din diaspora

DISTRIBUIȚI

133282 –  04122014  – Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a solicitat de la Parchetul General dosarul in care au fost facute plangeri privind modul de desfasurare a votului din diaspora la alegerile prezidentiale, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit surselor citate, solicitarea a fost facuta intrucat faptele vizate ar fi de competenta DNA.

La 20 noiembrie, Parchetul General a anuntat ca pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica se efectueaza cercetari intr-un dosar constituit ca urmare a conexarii a sase dosare penale ce vizeaza plangeri privind modul de desfasurare a votului din diaspora la alegerile prezidentiale.

Faptele sesizate priveau dispozitiile art. 297 Cod penal (abuzul in serviciu), art. 298 Cod penal (neglijenta in serviciu) si art. 385 Cod penal (impiedicarea exercitarii drepturilor electorale).

„Procurorii au dispus, la data de 18 noiembrie 2014, inceperea urmaririi penale cu privire la fapta, sesizarile formulate vizand persoane cu diferite functii sau functionari din cadrul institutiilor cu rol decident in ceea ce priveste organizarea si desfasurarea alegerilor”, sustinea Parchetul General.

In aceeasi zi, procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, declara ca se fac cercetari in legatura cu organizarea alegerilor prezidentiale in diaspora, precizand ca s-au primit foarte multe sesizari.

Seful Ministerului Public preciza ca sesizarile sunt indreptate impotriva ministrilor care, in opinia petitionarilor, au avut atributii in organizarea alegerilor.

Procurorul general arata ca sesizarile sunt venite din partea diferitelor institutii, dar cele mai multe sunt din partea unor persoane si au fost trimise pe email, la care sunt anexate plangeri, inclusiv din diaspora. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.