Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: MAE confirmă moartea lui Cătălin Chelu în Iordania

Bucureşti: MAE confirmă moartea lui Cătălin Chelu în Iordania

DISTRIBUIȚI

133411 – 09122014 – Omul de afaceri Catalin Chelu, condamnat in urma cu trei luni la sase ani de inchisoare pentru mituirea chestorului de politie Dan Fatuloiu, a murit din cauza unei boli grave, in Iordania. Informatia a aparut initial pe surse, iar apoi a fost confirmata de catre Ministerul Afacerilor Externe (MAE), potrivit Mediafax.

„In urma demersurilor intreprinse de Ambasada Romaniei in Regatul Hasemit al Iordaniei, va transmitem ca, potrivit informarii primite din partea unui spital din Amman, se confirma decesul cetateanului roman in cauza. Decesul a survenit la data de 8 decembrie 2014. In prezent, reprezentantul Ambasadei Romaniei la Amman se afla la spital, formalitatile specifice fiind in curs de indeplinire. Dupa obtinerea tuturor documentelor eliberate de autoritatile iordaniene, Ambasada Romaniei la Amman va proceda la inregistrarea decesului in registrele de stare civila romane, conform solicitarii apartinatorilor”, se arata in raspunsul transmis de MAE.

Catalin Chelu se afla in Iordania, tara in care a fugit dupa ce a fost condamnat la inchisoare.

In septembrie 2014, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Catalin Chelu pentru dare de mita si cumparare de influenta.

Omul de afaceri a fost trimis in judecata in 2010 dupa ce a fost prins in flagrant pentru ca i-ar fi promis secretarului de stat Dan Fatuloiu un milion de euro, doua masini de lux si un teren pentru a-l scapa pe el si pe mai multi apropiati de dosarele penale.

La momentul respectiv, Catalin Chelu era cercetat in aproape 50 de dosare, acuzatiile fiind de evaziune fiscala si spalare de bani.

Desi a fost condamnat, el nu a putut fi incarcerat, fiind dat de politisti in urmarire internationala. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.