Acasă Sud-Est Braila Bucureşti: Ninsori abundente şi viscol în jumătatea estică a României. Cod roşu...

Bucureşti: Ninsori abundente şi viscol în jumătatea estică a României. Cod roşu în zona Curburii Carpaţilor

DISTRIBUIȚI
sursa foto: ANM
sursa foto: ANM
sursa foto: ANM

– 133745 –  29122014  – Jumatatea estica a Romaniei este afectata incepand de duminica seara de ninsori de ninsori abundente si viscol.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a actualizat luni dimineata avertizarile de tip cod galben si portocaliu emise cu o zi inainte, care sunt valabile pana luni la orele 18.00.

In intervalul mentionat, in Moldova, in cea mai mare parte a Munteniei, precum si in zona Carpatilor Orientali si estul Carpatilor Meridionali va ninge viscolit. In Dobrogea precipitatiile vor fi mixte in primele ore ale intervalului si izolat se va produce polei, apoi se vor transforma treptat in ninsoare. In aceste regiuni viteza vantului la rafala va depasi 55 – 65 km/h.

Codul portocaliu este valabil in judetele Buzau, Braila, Ialomita, Vrancea, Galati, Vaslui, Bacau, in zona de munte a judetului Prahova, precum si in judetul Tulcea. Aici cantitatile de precipitatii vor depasi local 25…30 l/mp, vantul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind si troienind zapada, iar vizibilitatea va scadea sub 50 de metri.

Ulterior, tot luni dimineata ANM a emis o avertizare de tip cod rosu valabila luni, de la orele 8.30 la 13.00, in judetele Buzau, Vrancea si vestul judetului Braila.

In aceste zone se vor semnala intensificari ale vantului cu rafale de peste 85…90 km/h, ninsoare abundenta, puternic viscolita si troienita; vizibilitate redusa spre zero. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.