Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Oprea şi Duşa vor mărirea vârstei de pensionare pentru polițiști și...

Bucureşti: Oprea şi Duşa vor mărirea vârstei de pensionare pentru polițiști și militari

DISTRIBUIȚI

133328 – 05122014 – Ministrul de Interne, Gabriel Oprea și ministrul Apărării, Mircea Dușa, au inițiat o propunere legislativă privind mărirea de la 50 la 55 de ani a vârstei până la care soldații și gradații profesioniști pot fi menținuți în activitate. 

Propunerea legislativă priveşte modificarea Legii nr. 384 din 10 octombrie 2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti cu modificările și completările ulterioare şi urmăreşte, în principal, mărirea vârstei până la care soldații și gradații profesioniști pot fi menținuți în activitate, de la 50 la 55 de ani, dacă îndeplinesc condiţiile specifice şi trec probele psihologice, fizice şi de evaluare finală, potrivit B1 Tv.

Propunerea legislativă va modifica alineatul (2) al art. 35 din Legea 384/2006, care va avea următorul cuprins: ”Limita maximă de vârstă până la care soldaţii și gradaţii profesionişti pot fi menţinuţi în activitate se stabileşte prin ordin al ministrului Apărării naţionale, dar nu poate depăşi 55 de ani”.

În expunerea de motive a propunerii legislative se arată că, în prezent, ministerul Apărării este nevoit să renunțe la serviciile soldaților și gradaților profesioniști tocmai când aceștia au cea mai mare experiență, de multe ori dobândită în repetate misiuni externe sau în teatrele de operații, din cauza limitării impuse de actuala legislaţie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.