Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Percheziţii de amploare la suspecţi de evaziune şi spălare de bani...

Bucureşti: Percheziţii de amploare la suspecţi de evaziune şi spălare de bani cu produse farmaceutice

DISTRIBUIȚI

133570 –  16122014  – Peste 300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează marţi 87 de percheziţii, în Bucureşti şi în 17 judeţe, la locuinţele unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2014, persoanele bănuite ar fi efectuat livrări intracomunitare de produse farmaceutice, preponderent medicamente utilizate în tratarea diferitelor forme de cancer, a bolilor autoimune, sindrom HIV/SIDA, a bolilor psihice şi hepatitei, în valoare totală de 160 milioane de lei, pe care le-ar fi colectat de pe piaţa neagră, fără documente justificative, potrivit unui comunicat al IGPR.

Pentru a asigura trasabilitatea medicamentelor şi pentru a reduce sarcina fiscală aferentă acestor venituri, suspecţii ar fi înregistrat achiziţii fictive de medicamente de la societăţi afiliate sau cu comportament de tip fantomă.

Pentru a-şi însuşi sumele de bani provenite de la partenerii externi, persoanele bănuite ar fi creat circuite financiare prin care ar fi transferat sumele de bani în contul unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retraşi în totalitate în numerar şi restituiţi beneficiarului real.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 12 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată şi impozitul pe profit.

Prin circuitul evazionist ar fi fost spălată suma totală de aproximativ 65 milioane de lei.

Percheziţiile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care, în cursul lunii decembrie 2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală faţă de 74 de persoane fizice şi juridice bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Au fost emise 79 de mandate de aducere. Sesizarea a aparţinut Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF. Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul de specialitate al SRI şi al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, precizează IGPR. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.