Acasă Vest Arad Bucureşti: Percheziţii la o grupare suspectată de delapidarea SIF Muntenia şi SIF...

Bucureşti: Percheziţii la o grupare suspectată de delapidarea SIF Muntenia şi SIF Banat-Crişana

DISTRIBUIȚI

133337 – 08122014 – Procurorii DIICOT efectueaza, luni dimineata, 31 de perchezitii in Bucuresti, Arad si Ilfov in vederea destructurarii unei grupari infractionale organizate, care a manipulat piata de capital, si care este acuzata de delapidare si spalare de bani.

Prejudiciul este estimate la 13 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al DICOT, membrii gruparii au constituit un grup infractional organizat care a avut ca scop obtinerea de bani din patrimoniul SIF Banat Crisana SA si SIF Muntenia SA Bucuresti, prin delapidarea acestora.

Fondurile ar fi fost transferate ulterior prin intermediul mai multor societati nerezidente (offshore), controlate tot de catre suspecti in mod direct sau prin persoane interpuse, in vederea reciclarii, tocmai pentru a ascunde adevarata natura a provenientei acestora.

Suspectii au folosit persoane „juridice nerezidente, precum si persoane juridice de nationalitate romana, la care asociati au fost avocati care au detinut pentru acestia actiunile SIF 1, asigurandu-le sustragerea de la o eventuala decizie de concertare in conditiile art. 2861 din Legea 297/2004, precum si disimularea originii ilicite a sumelor de bani, obtinute prin delapidare”, se arata in comunicat.

Cei vizati s-au implicat si in operatiuni de manipularea pietei de capital, prin realizarea mai multor tranzactii pe 12, 13 si 16 septembrie 2013 in cadrul Bursei de Valori Bucuresti.

Din aceste cauze, mecanismele bursiere au fost grav afectate, deoarece operatiunile au vizat majorarea artificiala a pretului actiunilor SIF Banat-Crisana SA pana la un nivel semnificativ mai mare decat cel de pe piata principala, dand astfel semnale false cu privire la cererea si pretul instrumentelor financiare, pentru ca, dupa operatiunile de pe piata „deal”, pretul actiunilor in cauza sa revina la nivelurile initiale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.