Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Plachetă şi pentru Ion Ţiriac

Bucureşti: Plachetă şi pentru Ion Ţiriac

DISTRIBUIȚI

133294 – 04122014 – Ministrul Gabriel Oprea, a decernat joi Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne lui Ion Țiriac, pentru sprijinul constant acordat Ministerului Afacerilor Interne și pentru contribuția adusă la promovarea sportului românesc, a tenisului și a imaginii României în lume.

În discursul său, ministrul Oprea a subliniat faptul că Ion Țiriac este o legendă a sportului românesc, un om care a făcut performanță în sport și  s-a implicat în activități caritabile, un patriot care a promovat întotdeauna imaginea României în lume.

Ministrul Afacerilor Interne a mulțumit lui  Ion Țiriac pentru avionul echipat medical pe care acesta l-a donat Serviciului Mobil de Urgențe Reanimare și Descarcerare (SMURD) din cadrul MAI

”Este un om modest, un om care a ajutat și ajută în continuare foarte mult. Pentru Ministerul Afacerilor Interne, a donat un avion care este folosit pentru intervenții SMURD sau pentru misiuni speciale” a precizat Gabriel Oprea.

Totodată, ministrul a apreciat inițiativa lui Ion Țiriac de a sprijini Clubul Sportiv ”Dinamo”, prin  construcția unui patinoar olimpic.

”Domnia sa va dona Clubului Dinamo, sportului românesc, un patinoar (…) Vreau să vă spun că acest patinoar va fi numit Ion Țiriac. Cred că este expresia patriotismului domnului Ion Țiriac, a faptului că se simte legat de o instituție fundamentală a statului român – Ministerul Afacerilor Interne și de un Club de legendă – Clubul Dinamo. Am discutat cu doamna Lipă, am discutat cu juriștii noștri și, de astăzi, facem toate demersurile legale ca să putem  îndeplini acest proiect”, a precizat vicepremierul Gabriel Oprea.

La rândul său, Ion Țiriac a mulțumit vicepremierului Gabriel Oprea, declarând că se simte onorat de această distincție, cu atât mai mult cu cât se simte de legat sufletește de această instituție în care a fost încadrat în tinerețe

“Nu am uitat niciodată că aici, în această instituție, m-am format, și de aici am învățat mândria de a fi român”.

Ion Țiriac a mulțumit, de asemenea, pentru sprijinul pe care Guvernul României îl acordă sportului, referindu-se inclusiv la ceea ce face Ministerul Afacerilor Interne pentru Clubul Sportiv Dinamo.

”Sunt două mari cluburi – Dinamo și Steaua. Eu cred că ar trebui să ne întoarcem, oarecum, la origine. (…) Trebuie să căutăm să ajutăm și Sănătatea și Învățământul, pentru că asta înseamnă sport”, a spus Ion Țiriac.

La ceremonie au participat și reprezentanţii conducerii Ministerului Afacerilor Interne. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.