Acasă Politic Bucureşti: PNL cere Avocatului Poporului să oprească din drum ordonanţa dedicată lui...

Bucureşti: PNL cere Avocatului Poporului să oprească din drum ordonanţa dedicată lui Ponta

DISTRIBUIȚI

raluca turcan 133769 –  30122014 – PNL va solicita Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, sa intoarca din drum ordonanta de urgenta care permite oricarui detinator de titlu stintific sa renunte la acesta. Vicepresedintele PNL Raluca Turcan afirma ca modificarea Legii Educatiei nu este decat un „nou abuz”.

„Noul ministru al Educatiei, Sorin Cimpeanu, si-a inceput mandatul la fel cum au facut Ecaterina Andronescu si Remus Pricopie: prin ordonante de urgenta cu dedicatie, date pe final de an sau in vacante, pentru a-l servi pe premierul Ponta sau clientela PSD”, a declarat Raluca Turcan, potrivit Ziare.com.

Guvernul a modificat Legea Educatiei pentru a permite oricarui detinator de titlu stintific sa renunte la acesta. Modificarea a fost operata in sedinta de luni a Guvernului, prin ordonanta de urgenta.

Pana in prezent, un titlu stiintific, precum cel de doctor, nu putea fi retras decat prin hotarare judecatoreasca.

In acest context, Raluca Turcan remarca: „La finalul lui 2014, ministrul Educatiei transmite tuturor elevilor, studentilor si doctoranzilor ca furtul poate fi tolerat. O tara intreaga primeste astazi, din nou, mesajul ca premierul, prin mana ministrului Educatiei, semneaza ordonante in interes propriu, ordonante care sunt menite sa-i spele si sa-i acopere furtul intelectual, plagiatul. Ultima ordonanta de urgenta demonstreaza ca PSD are un guvern iresponsabil, care favorizeaza guvernarea in interes personal si care loveste statul de drept prin incalcarea Constitutiei”.

Vicepresedintele PNL a mai spus ca „Victor Ponta a ocupat pentru studiile doctorale un loc care putea fi al unui tanar cinstit si competent, care sa justifice investitia facuta de stat”.

In opinia Ralucai Turcan, „Victor Ponta a mutilat, prin diversii ministri ai Educatiei, prestigiul invatamantului romanesc”.

Deputatul PNL sustine ca este neconstitutional si nedemocratic ca premierul sa contrasemneze „legi care reglementeaza direct pentru el”.

Prin urmare, PNL va solicita Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, sa intoarca din drum aceasta ordonanta.

„Este singura institutie care, in acest moment, poate opri acest delir institutional al Guvernului PSD”, a incheiat Raluca Turcan.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.