Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ponta a afectat independenţa Justiţiei

Bucureşti: Ponta a afectat independenţa Justiţiei

DISTRIBUIȚI

 133405 – 09122014 – Inspectia judiciara a ajuns la concluzia ca declaratii facute de premierul Victor Ponta au afectat independenta Justitiei. Afirmatiile la care se face referire au fost facute de premier cu privire la dosarul pe care presedintele ales Klaus Iohannis il are la ANI, potrivit Realitatea Tv.

La 27 octombrie a. c., prim-ministrul Victor Ponta spunea, in ultima saptamana de campanie electorala, ca liderul ACL va fi declarat incompatibil, pe 18 noiembrie, precizand ca acesta va avea aceeasi soarta „cu a altor primari care au pierdut procesele”.

„Rezultatul e cel stiut de toata lumea, domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, pentru ca asa a fost practica unitara a Inaltei Curti”, a spus premierul Victor Ponta, subliniind ca Iohannis „cu siguranta va fi declarat incompatibi”.

Cateva zile mai tarziu, ACL a depus o solicitare la CSM in legatura cu declaratiile lui Victor Ponta, cerand institutiei sa verifice daca premierul a afectat independenta justitiei in acest caz.

Marti, Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat a treia oara luarea unei decizii in legatura cu primarii incompatibili, printre care s-a numarat si Klaus Iohannis, pana pe 16 decembrie.

Presedintele ales a fost acuzat de ANI, in luna aprilie 2013, ca s-ar fi aflat in incompatibilitate, fiind cativa ani si primar al Sibiului, dar si reprezentant al orasului in AGA a SC Apa Canala SA Sibiu.

Ulterior, Iohannis, a castigat procesul la Curtea de Apel Alba Iulia, care a anulat astfel decizia, insa ANI a contestat la ICCJ, care a admis aceasta ultima cerere. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.