Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Procurorul general: Bugetul DNA este exact acela pe care l-a cerut

Bucureşti: Procurorul general: Bugetul DNA este exact acela pe care l-a cerut

DISTRIBUIȚI

 133588 –  16122014 – Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat marti, dupa avizarea in comisiile parlamentare a proiectului bugetului pentru 2015, ca „bugetul DNA este exact acela pe care dumnealor l-au proiectat” si ca situatia este rezolvata. „Noi am dat un comunicat de presa vineri in care am explicat detaliat ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca ordonator principal de credite, a respectat intocmai prevederile legale. Situatia este rezolvata, bugetul DNA este exact acela pe care dumnealor si l-au proiectat. Pe capitole bugetare, sunt 80.600.000 de lei la capitolul cheltuieli de personal, la capitolul bunuri si servicii sunt 15 milioane, iar la capitolul active nefinanciare, trei milioane”, a spus Tiberiu Nitu, referitor la faptul ca DNA a fost, in prima faza, nemultumita de bugetul alocat institutiei.

Bugetul Ministerului Public pe 2015, de 709 milioane de lei, a fost avizat favorabil de comisiile juridice din Parlament, procurorul general Tiberiu Nitu declarand ca resursele alocate sunt satisfacatoare. Ministerul Public are pe 2015 un buget de 709.281.000 de lei, cu 31,94 la suta mai putin decat in 2014 (1.042.147.000 de lei), potrivit proiectului de buget.

In cadrul audierii la comisiile juridice, Tiberiu Nitu a explicat ca diferenta fata de executia bugetara pe 2014 este data de cheltuielile de personal, dat fiind ca plata titlurilor executorii nu se mai face anul viitor.

„Cu exceptia capitolului bugetar Cheltuieli de personal, cu privire la care resursele financiare sunt diminuate fata de executia bugetara a anului 2014, fiind vorba despre plata acelor titluri executorii care nu se va mai face in 2015, ci in decembrie 2014, la celelalte capitole financiare resursele bugetare alocate Ministerului Public sunt satisfacatoare. Cel putin la nivelul anului 2014, ne putem desfasura activitatea in conditii optime”, a spus Nitu. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.