Acasă Uncategorized Bucureşti: Sebastian Ghiţă: Toate firmele sunt şantajate să cotizeze la partide

Bucureşti: Sebastian Ghiţă: Toate firmele sunt şantajate să cotizeze la partide

DISTRIBUIȚI
Sebastian_Ghita

 133406 – 09122014 – Deputatul Sebastian Ghita, care a demisionat recent din PSD si a anuntat ca  pentru isi face un nou partid, i-a luat apararea Irinei Socol, sefa Siveco, acuzata de fapte de coruptie, si a sustinut ca afacerea Microsoft a fost, de fapt, „un jaf si o hotie la adresa Romaniei”.

Sebastian Ghita a fost intrebat, la Adevarul Live, cum isi explica faptul ca Irina Socol, recunoscuta pentru profesionalismul ei in domeniul IT, s-a pretat la evaziune fiscala.

„Irina Socol era unul dintre cei mai buni manageri IT. Nu cumva sistemul o forta, intreg ansamblul de politicieni, factori de decizie, impartitori de bani au impins-o si au fortat-o pe femeia aia? Nu cumva, daca nu facea ce doreau diversi oameni, nu mai avea bani de salarii? Au santajat-o”, a sustinut Ghita, spunand ca daca ancheta DNA nu va ajunge la adevaratii vinovati, cei din varf, nu putem sti daca „urmatoarea firma de IT nu va fi si ea santajata si obligata sa scoata bani cu tiganii din Sintesti”.

Intrebat daca sustine ca toate firmele trebuie sa cotizeze la partide, Sebastian Ghita a spus: „Toate! Procurorii si cei de la DNA au dreptate”.

Sebastian Ghita s-a referit si la dosarul Microsoft, in care au fost arestati, printre altii, Dorin Cocos si fostul ministru Gabriel Sandu, si sunt urmariti penal mai multi fosti ministri ai Educatiei, printre care Daniel Funeriu si Ecaterina Andronescu.

„E un dosar despre care de ani de zile eu tip. A fost un jaf si o hotie facuta Romaniei, nu de firmele romanesti si nu numai de acei domni pe care ii vedeti plimbati la televizor (…) Trebuia sa dam bine si sa cumparam licente Microsoft. Norocul lui Ponta e ca UE a dat o decizie ca nu se mai pot inchiria licente Microsoft”, a declarat Ghita, sustinand ca intreaga afacere a fost „o minciuna uriasa”.

„A fost o mare escrocherie de la un cap la altul, bine ca s-a terminat”, a mai punctat el. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.