Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: ”Ziua Regelui”, retrimisă la comisii

Bucureşti: ”Ziua Regelui”, retrimisă la comisii

DISTRIBUIȚI

133404 – 09122014 – Majoritatea parlamentară a hotărât, astăzi, ca propunerea legislativă privind declararea zilei de 10 mai – sărbătoare naţională, să fie retrimisă pentru o săptămână la comisiile de specialitate. “Având în vedere că iniţiativa legislativă privind recunoaşterea zilei de 10 mai ca sărbătoare naţională a fost depusă în Parlamentul României în această legislatură, ca deputat aflat la primul mandat, consider că, la împlinirea a 25 de ani de la căderea regimului comunist, adoptarea acestui proiect va reprezenta un semn al intrării noastre în normalitate, al reconcilierii cu istoria naţională a neamului românesc”, consider[ deputatul PNL Mircea Dolha.

Potrivit deputatului, singura perioadă din istoria României în care “am fost trataţi pe picior de egalitate cu celelalte state europene puternice a fost perioada monarhiei”.

Ziua de 10 mai a rămas întipărită în tradiţia românilor ca Sărbătoare Naţională odată cu venirea pe tronul României a lui Carol I, în 1866, şi a fost sărbătorită până în 1947, când regimul comunist a decis ca ziua de 23 august să devină Ziua Naţională.

Sărbătoarea Regalităţii a fost confiscată poporului român, nedreptate istorică pe care trebuie să o îndreptăm, să redăm istoriei ce este al istoriei”, a mai adăugat Dolha.

Alături de colegii mei deputaţi, am sustinut cu toată convingerea acest proiect legislativ şi chiar dacă astăzi am obţinut doar o mică victorie, şi anume ca această iniţiativă să fie retrimisă pentru o săptămână la comisiile de specialitate, eu sunt convins că o să revină săptămâna viitoare pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, cu raport de adoptare, şi toti parlamentarii vor vota pentru.

Cred cu tărie că românii au nevoie de o zi naţională ca simbol al Regalităţii, al redobândirii mândriei şi demnităţii naţionale, sentimente pe care foarte mulţi dintre români le împărtăşesc. Iar această zi trebuie să fie 10 mai – Ziua Regelui”. ­ – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.