Acasă Sud-Est Buzau Buzău: Primarul din Nehoiu, arestat

Buzău: Primarul din Nehoiu, arestat

DISTRIBUIȚI

133443 – 10122014 – Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus, la data de 9 decembrie 2014, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Florentin Lungu, primar al oraşului Nehoiu din judeţul Buzău, pentru conflict de interese, abuz în serviciu, fals intelectual, reducerea suprafeţei  fondului  forestier fără drept, instigare la infracţiunile de fals intelectual, abuz în serviciu, distrugere  de înscrisuri, tăiere şi sustragere ilegală de arbori.

La aceeaşi dată, primarul, aflat în stare de reţinere, a fost prezentat  cu propunere  de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi  din cadrul Judecătoriei Ploieşti, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele  acestuia pentru 30  de zile, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

Potrivit procurorilor, Florentin Lungu, în calitate de primar al oraşului Nehoiu, a îndeplinit  un act prin care a urmărit intrarea în proprietatea sa a unui teren în suprafaţă de 3 ha.

Totodată, primarul, în calitate de preşedinte al comisiei de fond funciar a semnat două procese-verbale  de punere în posesie a unei persoane cu o suprafaţă de  teren, deşi ştia că acestea conţineau date nereale, prin  care s-a cauzat o pagubă.

De asemenea, Lungu a instigat angajaţi ai Primăriei Nehoiu şi ai Ocolului Silvic Gura Teghii să semneze în fals mai multe acte, să distrugă şi ulterior să rescrie registre de evidenţă a proceselor verbale de punere în posesie, să  întocmească în mod defectuos un plan parcelar, să taie fără drept şi să sustragă material lemnos aflat pe terenul de 3 ha, tăiere care a fost efectuată pentru crearea unui drum de acces către mai multe construcţii care îi aparţineau.

Urmărirea penală este efectuată de către procurori cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei de  Investigare a Criminalităţii Economice Prahova şi cu suportul tehnic şi operativ al Serviciului Român de Informaţii, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.