Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: Fostul primar din Mangalia a fost trimis în judecată

Constanţa: Fostul primar din Mangalia a fost trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

133247 –  03122014  – Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a primarului municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, în stare de libertate, pentru abuz în serviciu în formă continuată şi conflict de interese în formă continuată.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Laurenţiu Iulian Dumitraşcu,  avocat în Baroul Tulcea, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată şi complicitate la conflict de interese în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada noiembrie 2010 – septembrie 2012, Mihai Claudiu Tusac, în calitate de primar al municipiului Mangalia, a efectuat plăți nelegale pentru 95 de contracte de asistență juridică, încheiate cu Laurențiu Iulian Dumitrașcu, deși în perioada respectivă, acesta din urmă era angajatul Primăriei Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcția de șef al Serviciului Juridic.

În baza acestor contracte, Dumitraşcu urma să efectueze în beneficiul Primăriei Mangalia aceleași activități pe care le presta și în calitate de funcționar public, însă în schimbul unor remunerații de aproximativ 12 ori mai mari decât salariul.

La baza efectuării plăților din fonduri publice către Dumitrașcu nu au existat nici un fel de documente justificative, din care să rezulte că serviciile, a căror contravaloare a fost achitată, au fost efectuate și recepționate.

Prin acțiunile sale, Tusac a provocat Primăriei Mangalia un prejudiciu de 437.879,98 lei.

Procurorii au dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil care aparține lui Dumitrașcu.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.