Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Diaspora îi cere lui Klaus Iohannis să dizolve Parlamentul

Diaspora îi cere lui Klaus Iohannis să dizolve Parlamentul

DISTRIBUIȚI

133490 –  11122014 –  Românii din diaspora sunt foarte nemulțumiți că Parlamentul a respins Legea votului prin corespondență. Președintele Federației asociațiilor de români din Europa, Daniel Tecu, a precizat că îi va cere președintelui Klaus Iohannis să inițieze procedurile pentru dizolvarea Parlamentului, potrivit Stiripesurse.ro. Conform Constituției, Parlamentul poate fi dizolvat doar dacă se respinge Guvernul de trei ori.

„Suntem profund ingrijorati de atitudinea dispretuitoare pe care parlamentarii romani o au fata de romanii din diaspora, manifestata prin respingerea initiativei legislative lansate de deputatul Eugen Tomac privind votul prin corespondenta. Respingerea in Camera Deputatilor a votului prin corespondenta nu a ramas fara ecou printre romanii din Europa, care spun ca, daca nu se va gasi o solutie, vor cere presedintelui ales Klaus Iohannis dizolvarea Parlamentului. Parlamentarii ar trebui sa tina cont de indemnurile prim-ministrului, domnul Victor Ponta, si de recomandarile presedintelui ales, Klaus Iohannis, sa modifice legea electorala 370/2004 si sa pregateasca o forma de vot care sa poata permite oricarui roman sa voteze”, se arata intr-un comunicat al Federatiei asociatiilor de romani din Europa (FADERE).

„Nu vrem sa se mai repete evenimentele din 2 si 16 noiembrie 2014 iar pentru a evita acest lucru trebuie sa se inceapa imediat dezbaterile legate de legea votului prin corespondenta si cel electronic. Consideram ca ambele forme de vot sunt benefice pentru toti romanii, indiferent unde locuiesc. Daca actualul Parlament al Romaniei va continua sa refuze discutiile pe marginea proiectului de lege privind votul prin corespondenta, vom fi nevoiti sa cerem presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, dizolvarea acestuia. Cred ca aceasta este datoria domnilor parlamentari, sa creeze cadrul legal pentru respectarea drepturilor constitutionale, unul dintre acestea fiind dreptul de a vota”, a declarat Daniel Tecu, presedinte FADERE. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.